Σκύρος: ανεμογεννήτριες και τηλεόραση
Ημερομηνία Monday, January 12 @ 14:31:25 UTC
Θέμα Σκύρος


ΠΟΛΙΚΟΣ
 Έκδοση  Ελεύθερου
 Προβληματισμού
 Πληροφόρησης  Και  Δράσης

 Εκδότης:  Μάνος Φαλτάϊτς

Τετάρτη 7 Γενάρη 2009
Βιγλατορία του Παλαιόπυργου, Σκύρος


Τώρα βάλανε και την TV στο χορόΑποδεικνύεται πως τα λαμόγια της αρπαχτής είναι περίπου εφτάψυχα.
Αφού για ένα διάστημα κάνανε τον ψόφιο κοριό, όσο κρατούσε το πανηγύρι της Μονής Βατοπέδιου και δεν ακούγονταν απ’ την πλευρά τους ούτε ένα κιχ, για να προβάλλουν τις θέσεις τους, ξαφνικά, ξανά θρασύτατα επανέρχονται με ανασκουμπωμένα μανίκια, για να μας κάνουνε «ντα».
Και τι λένε όλοι αυτοί οι φακίρ φουκαράδες προκειμένου να τους ταϊσουν με καμιά φούχτα κεχρί τα μεγάλα–μεγάλα λαμόγια, που καραδοκούν ναρθεί η στιγμή, να καταβροχθίσουν εκατομμύρια, πολλά εκατομμύρια ευρώ, με την –ο μη γένοιτο- εγκατάσταση στην ιστορική και πανέμορφη Σκύρο τις παστρικές και απαίσιες στρίγκλες Μίξερ Αέρος-Αέρος;
Τώρα βρήκαν και καινούριους αβανταδόρους, νομίζοντας έτσι πως θα πετύχουν ευκολότερα τους ανίερους στόχους τους.

Και ποιοι είναι οι καινούργιοι αυτοί νταβατζήδες τους;
Μα, φυσικά, ποιοι άλλοι από ορισμένα κωθώνια παρουσιαστές της TV;
Αυτούς που τους σιχαίνεται όλος ο κόσμος και τους φτύνει κάθε στιγμή, γιατί δεν έχουν καθόλου τσίπα απάνω τους.
 Επιστράτευσαν λοιπόν μερικούς απ’ αυτούς τους σιχαμερούς και γελοιότατους τύπους, για να μας κάνουνε «ντα», όπως είπαμε.
Δηλαδή, να κλονίσουν την αγωνιστική μας διάθεση και να σταματήσουμε τους αγώνες που κάνουμε, για τη σωτηρία της αγαπημένης μας Σκύρου.

Τώρα, δεν ξέρω πώς και γιατί, νομίζουν πως μπορούνε να κάνουν και πλάκες και τραμπουκίζουν σαν τους Μπαμπάλαρους.
Ακούτε, λένε, στους απροστάτευτους απ’ τις μονοπωλιακές τηλεοπτικές εκπομπές τους, ανυποψίαστους τηλεθεατές-πολίτες της χώρας μας, τι λένε οι Σκυριανοί εναντίον των παστρικών Μίξερ Αέρος-Αέρος.
Και χασκογελάνε ηλίθια, για να δώσουνε χρώμα στις υποτιθέμενες εξυπνάδες τους.
Χι, χι, χι! Ακούστε τι λένε οι Σκυριανοί, για παράδειγμα: Ότι , τάχα μου, ο θόρυβος που κάνουν οι στρίγκλες βλάπτει την ακοή των ανθρώπων!!! Χι, χι, χι !

Φαίνεται πως οι προκλητικότατοι τούτοι Μπαμπάλαροι δεν ξέρουν πως κάθε είδους περιστρεφόμενη ροκάνα και κάθε άλλο παρόμοιου είδους μηχάνημα που περιστρέφεται, όπως για παράδειγμα είναι οι ανεμιστήρες, τα ελικόπτερα, κι ακόμα τα μικροσκοπικά μίξερ που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας, παράγουνε θόρυβο που βεβαίως ποτέ δεν είναι ευχάριστος. Απλά τα ανεχόμαστε επειδή δεν θορυβούνε συνέχεια.
Για σκεφτείτε και κρίνετε μόνοι σας τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ ενός μίξερ με φτερωτές δέκα εκατοστών με τις φτερωτές ανοίγματος 90 μέτρων, που θα έχουν οι ανεμογεννήτριες.
Κι όμως, αυτές τις τεράστιες μηχανές, που παράγουν βεβαίως τον ανάλογο με το μέγεθός τους θόρυβο, τις εμφανίζουν σα νάναι περίπου μουγκές.

Και μια αυτοκαλούμενη  οικολογική οργάνωση, που πλασάρει τις υποτιθέμενες αρετές της - αλήθεια ποιος την πληρώνει για να υπάρχει;- φτάνουνε στο σημείο να λένε, ότι ο παραγόμενος από τούτα τα μηχανήματα θόρυβος είναι όσο αυτός που παράγεται από μια συνομιλία ανθρώπων σ’ ένα δωμάτιο!!!
Ούτε έχουν ακούσει, ως φαίνεται, οι άνθρωποι τι είναι ηχητική ρύπανση και τι αυτή συνεπάγεται.
Πάντως, εμείς από τώρα και πέρα θα χαρακτηρίζουμε τις  ανεμογεννήτριες, εκτός από  παστρικές και μουγκές στρίγκλες Μίξερ Αέρος-Αέρος, όπως τις θέλουν οι υπερασπιστές τους.
Τα λαμόγια που εμφανίζονται στην TV λένε πως το  παρατραβάμε, κατηγορώντας τις στρίγκλες ότι επηρεάζουν αρνητικά τις μέλισσες που πετούν στην περιοχή, τα κοπάδια των αιγοπροβάτων, τη σπάνια ράτσα των μικρών αλόγων της Σκύρου, ότι αλλοιώνουν και ασκημαίνουν ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον του νησιού, ότι αυτή η καταστροφή έχει επιπτώσεις πάνω στην υγεία ανθρώπων και ζώων, στην κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία, τον τουρισμό, την αισθητική, τον πολιτισμό, την ποιότητα ζωής, και μια  σειρά από σύνδρομες αρνητικές επιπτώσεις. Πες που δεν είναι έτσι ακριβώς και πολύ χειρότερα τα πράγματα.

Έχουμε αναλύσει λεπτομερώς, με απανωτά Δελτία μας τα γενικά και επί μέρους προβλήματα, απ’ όλη αυτή τη φρικαλέα υπόθεση, που την έχουν καταδικάσει με τις υπογραφές τους, σ’ ένα ανοιχτό Δημοψήφισμα Χιλιάδες Σκυριανοί, Φίλοι και Λάτρεις της Σκύρου, Έλληνες και Αλλοδαποί.

Θα συνεχίζουμε την αντιπαράθεση μεταξύ της λογικής που εκφράζουμε και της ολοφάνερης ανοησίας και κακοήθειας, που αντιπροσωπεύουν οι υποστηριχτές της, ντε και καλά, καταστροφής του νησιού μας, για να γεμίσουν οι τσέπες των καλογήρων της Λαύρας και των μεγαλοκαρχαριών, που περιμένουν να χάψουν τα κολοσσιαία ποσά από τούτη τη φάμπρικα.

Το θέμα, για να μη τα πολυλογούμε, είναι απλό:
Αυτού του είδους τα μηχανήματα που έχουν ολοφάνερα αρνητικές επιπτώσεις σε κατοικημένες ιστορικές και  αισθητικά προικισμένες περιοχές, απαγορεύεται αυστηρότατα να μπούνε.
Η Ελλάδα, ευτυχώς, έχει μεγάλο αριθμό από ακατοίκητες βραχονησίδες, που θα έπρεπε εξ αρχής να επιλεγούν, για την αξιοποίηση της αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Αλήθεια, γιατί δε δόθηκε τούτη η λύση;
Υπάρχει, άραγε, μονάχα ολοφάνερη και κραυγαλέα ηλιθιότητα ή μήπως και δόλος;
Με άγνωστα μέχρι  στιγμής κίνητρα, αλλά με ολοφάνερους οπωσδήποτε στόχους, όπως είναι η καταστροφή ωραιότατων περιοχών της Ελλάδας, όπως είναι η Σκύρος  και τα άλλα μέρη που εγκαταστάθηκαν ή επιδιώκεται να εγκατασταθούν οι απαίσιες παστρικές Μίξερ Αέρος-Αέρος.

Και ρωτούμε και πάλι:
Γιατί, σε κατοικημένες περιοχές και όχι σε ακατοίκητες βραχονησίδες, που τόσες πολλές διαθέτει η χώρα μας;
Απαιτούμε, εδώ και τώρα, απάντηση.
Απαιτούμε, εδώ και τώρα, απάντηση.
Απαιτούμε, εδώ και τώρα, απάντηση.
 


Μάνος  ΦαλτάϊτςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2601