Σύρος: καταγγελία για συμπεριφορά αστυνομίας
Ημερομηνία Monday, December 29 @ 11:16:38 UTC
Θέμα Σύρος


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σύρος,   14/12/2008
 
ΠΡΟΣ:  1. Μέλη Σωματείων Συντονιστικού
       2. Μ.Μ.Ε.              
       3. Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων            
       4. Τοπικούς φορείς
  
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣΤο τελευταίο διάστημα εξελίσσονται και στην Ερμούπολη μια σειρά από κινητοποιήσεις της νεολαίας με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δυστυχώς και στη Σύρο, παρά το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις ήταν απόλυτα ειρηνικές, δεν έλειψαν οι προκλήσεις των δυνάμεων της αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε και στον τοπικό τύπο (εφημερίδα ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ της Παρασκευής 12-12-2008), άνδρες της ασφάλειας φωτογράφιζαν με τα κινητά τους τηλέφωνα τους ανήλικους μαθητές που πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της Περιφέρειας!

  Αλήθεια, σε τι αποσκοπεί μια τέτοια κίνηση; Μήπως στην ουσία αντιμετωπίζουμε ένα ιδιότυπο φακέλωμα όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και μια προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας Σύρου;
 
  Θεωρούμε ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Και γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Η τακτική αυτή πάει χέρι – χέρι και αποτελεί τη συνέχεια της σαφέστατης επιθετικότητας της τοπικής αστυνομίας απέναντι σε τμήματα της νεολαίας της Σύρου (μαθητές, φοιτητές), όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τους αλλεπάλληλους και προκλητικούς ελέγχους ή και τις αυθαίρετες προσαγωγές στο τοπικό Α.Τ. (που συνοδεύονται ακόμα και με προσβλητικά ξεγυμνώματα), επιθετικότητα που έχει καταγγελθεί κατ’ επανάληψιν στον τοπικό τύπο.  Προφανής, βεβαία, στόχος στην περίπτωση μας δεν είναι άλλος από τον εκφοβισμό όσων νέων συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και ο περιορισμός αυτών των τελευταίων.
 
  Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε:
* να δώσει εξηγήσεις η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση για τη συμπεριφορά των ανδρών της ασφάλειας.
* να σταματήσει η πολιτική αντιμετώπισης της νέων της Σύρου ως δυνάμει ταραχοποιών.
* να σεβαστεί η τοπική αστυνομία στο ακέραιο τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

  ΚΑΛΟΥΜΕ, τέλος, κάθε συλλογικότητα  (φορείς, κόμματα, συνδικάτα ) αλλά  και κάθε πολίτη να πάρουν ξεκάθαρη θέση ώστε να γίνει κατανοητό  σε όλους ότι τέτοιες συμπεριφορές αυτόκλητων «παιδονόμων» δεν γίνονται αποδεκτές.

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2585