Σαντορίνη: Sea Diamond, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Ημερομηνία Wednesday, December 24 @ 09:03:52 UTC
Θέμα Θήρα


ΘΗΡΑ 18/12/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε ένα ανοιχτό παραδοσιακό τραπέζι και με κρασί της Σαντορίνης έκλεισε ο αποκλεισμός της ΔΟΥ Θήρας που πραγματοποίησαν στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2008 οι πολίτες της Σαντορίνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και των υπευθύνων εδώ και 20 μήνες, όσον αφορά την ανέλκυση του K/Z SEA DIAMOND –αδιαπραγμάτευτος στόχος των πολιτών της Σαντορίνης-.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι φορείς, καθηγητές, γονείς & μαθητές. Πρωταγωνιστές στον αγώνα αυτόν ήταν οι μαθητές του Δημοτικού–Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι διεκδίκησαν μαχητικά την απαίτηση τους για Καθαρή Θάλασσα στον τόπο τους στέλνοντας μήνυμα στους μεγαλύτερούς τους για μαχητικούς αγώνες.

?λλωστε όπως είπαν και οι ίδιοι, "Το Μέλλον Τους Ανήκει!".

Μερικά χαρακτηριστικά συνθήματα των μαθητών ήταν "Όχι άλλα θα. Η Σαντορίνη δεν μασά", "Σήκωσέ το το βυθισμένο δεν μπορώ να περιμένω" "Τίποτα τίποτα δεν μας σταματά το πλοίο θα σηκώσουμε με τον τσαμπουκά", "Παπαληγούρα βγάλε έξω τη σαβούρα", "Παπαληγούρα θέλεις ξύλο με μαγκούρα".

Τον αποκλεισμό της ΔΥΟ ΘΗΡΑΣ χαιρέτησαν ο Δήμαρχος της Σαντορίνης κ. ?γγελος Ρούσσος, ο Πρόεδρος της κοινότητας Οίας και Θηρασίας κ. Γεώργιος Χάλαρης, καθώς και εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Θηραίων Πολιτών.

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν ο Νομάρχης Κυκλάδων κος Δημήτρης Μπάϊλας, η Τοπική ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Κυκλάδων, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων, ο Έπαρχος Θήρας, η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Δρυμαλίας Νάξου, ο Έπαρχος Μήλου, ο Εμπορικός σύλλογος Θήρας, ο Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Ταξί Σαντορίνης, η ΕΛΜΕ Θήρας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήρας, ο Σύλλογος Μεσαγωνιατών, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Κυκλάδων, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θήρας, οι Εργαζόμενοι στο Τελεφερίκ, οι Εργαζόμενοι στον Δήμο Θήρας, οι Εργαζόμενοι στην Κοινότητα Οίας, οι Εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, οι Εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΘ, και η ένωση Πολυτέκνων.

Την Κυριακή συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για να πάρει αποφάσεις για τις περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις της, ενώ συγχρόνως εκπνέει η προθεσμία που το υπουργείο έχει θέσει στην πλοιοκτήτρια εταιρεία για την υποβολή μελέτης απάντλησης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ Κ/Z SEA DIAMONDΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2581