Επιστολή προς τον Πατριάρχη για το σκανδαλώδες αιολικό πάρκο Σκύρου
Ημερομηνία Sunday, December 14 @ 18:33:57 UTC
Θέμα Σκύρος


Δευτέρα 1 Δεκέμβρη 2008
Βιγλατορία του Παλαιόπυργου, Σκύρος
 
Προς

Τον Παναγιώτατο
Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως
Κ. ΒαρθολομαίοΠαναγιώτατε

Δεχτείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την τόσο άκρως δύσκολη, ρωμαλέα και αποτελεσματική παρέμβασή σας στην ακανθώδη και τόσο επικίνδυνη για το κύρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ένα μεγάλο μέρος του λαού μας οπωσδήποτε θα έχει νοιώσει ανάσα, όπως κι εγώ, για την τόσο υπεύθυνή σας παρέμβαση.

Μακάρι η εξαιρετικά δύσκολη τούτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, απ’ τη μια πλευρά κι η δικιά σας σοφή και γενναία παρέμβαση να φέρουν και γενικότερα θετικά αποτελέσματα:

Οι Εκκλησίες και οι Μονές, οι ιερωμένοι και μοναχοί της Ορθοδοξίας να δρουν από τώρα και πέρα σύμφωνα με την από αιώνες καθιερωμένη πεποίθηση των πιστών, στο πώς πρέπει να είναι, να ενεργούν και να φαίνονται οι λειτουργοί της Θρησκείας μας.

Γιατί, αλλιώς δε φοβάμαι απλά, αλλά είμαι απόλυτα βέβαιη και φυσικά το απεύχομαι, ότι καθώς έχουν ήδη ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου, η μια περίπτωση κατακραυγής θα διαδέχεται την άλλη, από υπαρκτά ή υποτιθέμενα σκάνδαλα με σίγουρο φοβερό κλυδωνισμό της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας.

Από το αρχείο εγγράφων που σας έχουμε στείλει για ενημέρωσή σας, είσαστε ήδη ενήμερος πάνω σε μια παρόμοια με το Βατοπέδι υπόθεση. Πρόκειται για την υπόθεση της σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ των Σκυριανών και των χιλιάδων Ελλήνων και ξένων φίλων της Σκύρου από τη μια πλευρά, και από την άλλη της ηγεσίας της Μονής Μεγίστης Λαύρας του ?θωνα, που με την Ανώνυμη Εταιρεία Αιολική Νότιας Σκύρου-που έχει ιδρύσει επιδιώκει να μετατρέψει το μισό περίπου νησί  σε Γης Μαδιάμ, με την εγκατάσταση- ο μη γένοιτο-των καταστροφικών από κάθε πλευρά γιγαντιαίων σε μέγεθος και αριθμό Μίξερ Αέρος-Αέρος- ανεμογεννητριών. 
 
Προς Θεού, κάντε ό,τι μπορείτε να κάνετε, για να μη φτάνουν τα πράγματα σε σκάνδαλα που κάποια στιγμή, όπως είναι επόμενο, εκρήγνυνται παρασύροντας αλυσιδωτά στην καταστροφή Θεσμούς, Πίστη κι Αξίες αυτού του λαού, που όλοι όσοι πονούμε οφείλουμε με κάθε τρόπο να προστατέψουμε.
 

Η Διευθύντρια του Μουσείου 
Αναστασία ΦαλτάϊτςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2562