Τήνος - Η χωματερή του Πύργου
Ημερομηνία Thursday, December 04 @ 12:32:11 UTC
Θέμα Τήνος


Η χωματερή του Πύργου 


στην τοποθεσία Φανερωμένη Η τοποθεσία γύρω από την Φανερωμένη, πέρα από την ιστορική σημασία του ίδιου του ναού, παρουσιάζει ιδιαίτερο λαογραφικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και έχει γίνει αντικείμενο επιστημονικής μελέτης και προβολής ιδιαίτερα μετά την λειτουργία του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας στο Πύργο. Η φυσική άγρια ομορφιά και η πανοραμική θέα της διαδρομής από τον όρμο Υστερνίων ως τη Φανερωμένη επισημαίνονται σε τουριστικούς χάρτες και οδηγούς της Τήνου ως εξαιρετικό αξιοθέατο. 


Δυστυχώς εδώ και χρόνια έχουμε φροντίσει να στολίσουμε αυτό το μοναδικό τοπίο με κάθε λογής σαβούρα πεταμένη δεξιά και αριστερά στο χωματόδρομο καθώς και με πολύχρωμες πλαστικές σακούλες που ο άνεμος παίρνει από την χωματερή και σκορπίζει σε όλη την έκταση μέχρι τη θάλασσα τόσο στη Βαθή όσο και στον ?σπρο Γιαλό. Όταν καίει η χωματερή ο καπνός, ανάλογα με τη φορά του ανέμου, πνίγει άλλοτε τον Πύργο και άλλοτε τα γύρω χωριά από τα Υστέρνια μέχρι τον Πάνορμο. 


Μήπως ήρθε η ώρα να σεβαστούμε το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά μας, να δείξουμε λίγο φιλότιμο και να νοικοκυρέψουμε όσο μπορούμε τον τόπο μας; 

Δ.Ε.Τ
Πηγή: τηνιακή Ενδοχώρα, Οκτώβριος 2008 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2537