Αρχέλων - «Ανακατεύοντας τα παραμύθια με τα χρώματα»
Ημερομηνία Tuesday, December 02 @ 17:59:15 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ

         Δελτίο Τύπου

«ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ»

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου:
Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού
Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: Εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους
και «Επαναχρησαγορά»Ο ΑΡΧΕΛΩΝ με την αφορμή της Παγκόσμιας Μέρας για τον Εθελοντισμό και την ευκαιρία των Εορτών που πλησιάζουν αποφάσισε να σας βάλει στο κλίμα  οργανώνοντας ένα 2ημερο εκδηλώσεων για παιδιά και για μεγάλους που νοιώθουν ακόμα παιδιά και μια «ΕπαναχρησΑγορά» δίνοντας έτσι μια δεύτερη ευκαιρία σε πολλά χρήσιμα πράγματα που δεν τα θέλουν οι πρώτοι τους ιδιοκτήτες!.

Ελάτε να παίξουμε, να μαγειρέψουμε και να ταξιδέψουμε παρέα, στο φανταστικό κόσμο των παραμυθιών και αυτοσχεδιάζοντας να φτιάξουμε και το δικό μας παραμύθι, καθώς θα βοηθούμε να συγκεντρωθούν γρηγορότερα τα χρήματα που απαιτούνται για τη στέγαση και τη θέρμανση των δεξαμενών που φιλοξενούν τις τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες στο Κέντρο Διάσωσης.

Σας περιμένουμε στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ, πάνω στο λιμενοβραχίωνα της 3ης  Μαρίνας Γλυφάδας (στάση ΤΡΑΜ «Παλαιό Δημαρχείο», τηλ.: 210-8982600).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε μερικές δραστηριότητες για τα παιδιά υπάρχουν περιορισμένες θέσεις και γι αυτό όσα παιδιά ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210-5231342 στη Θεώνη Καρκούλια ή 210-8982600 στην Αθηνά Τσεκούρα. 
 
 
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α :

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 - 11:30 έως 17:00

Όλη την ημέρα έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε τα δώρα σας από την «ΕπαναχρησΑγορά» ή από τα αναμνηστικά του ΑΡΧΕΛΩΝ, να συμμετέχετε στις προγραμματισμένες δραστηριότητες, να γνωρίσετε τους «ασθενείς» του Κέντρου Διάσωσης και να πιείτε ένα ζεστό καφέ συνοδευόμενο από τις σπιτικές λιχουδιές των εθελοντών μας.

11:30 με 13:30 Ζαχαρο-στολίζουμε!

Βάζουμε τους σκούφους μας και όλη μας τη φαντασία και μετατρέπουμε τα συνηθισμένα υλικά της ζαχαροπλαστικής σε μοναδικά γιορτινά στολίδια!!!! (για παιδιά από 8 χρονών)

Συμμετοχή 5 € - Μέλη της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ δωρεάν. Τηλεφωνήστε μας για δήλωση συμμετοχής.

16:30 με 17:30 Παραμύθια για μεγάλα και μεγαλύτερα παιδιά!

Μια φορά κι έναν καιρό, μια χελώνα, ένα πουλί του καταρράκτη, του φεγγαριού η κόρη και άλλα παράξενα πλάσματα, συνάντησαν την παραμυθού Εύη Γεροκώστα και της είπαν τις ιστορίες τους... εκείνη τις φανέρωσε στο ζωγράφο Βαγγέλη Αγναντόπουλο... μαζί, αποφάσισαν να μπερδέψουν τα παραμύθια με τα χρώματα και να τα μοιραστούν με μικρούς και μεγάλους. (για παιδιά από 10 χρονών και «μεγάλα παιδιά»!)

Με την υποστήριξη της ART 10 GALLERY (Λεμπέση 10 Αθήνα, www.art10gallery.com )

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 - 11:30 έως 17:00

Όλη την ημέρα έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε τα δώρα σας από την «ΕπαναχρησΑγορά» ή από τα αναμνηστικά του ΑΡΧΕΛΩΝ, να συμμετέχετε στις προγραμματισμένες δραστηριότητες, να γνωρίσετε τους «ασθενείς» του Κέντρου Διάσωσης και να πιείτε ένα ζεστό καφέ ή γλυκόπιοτο κόκκινο κρασί μας, συνοδευόμενο από τις σπιτικές λιχουδιές των εθελοντών μας!

11:30 με 13:30  Οικο-παραμυθο-δημιουργήματα

Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους ηλικίας από 8 έως 12 ετών για να δημιουργήσουμε (και γιατί όχι, να εκδώσουμε) το δικό μας οικολογικό παραμύθι μαζί με χρώματα και φαντασία και με τη βοήθεια της συγγραφέως και εικονογράφου Λήδας Βαρβαρούση.

Η δημιουργική ομάδα θα είναι μέχρι 25 παιδιά. Συμμετοχή 5 € - Μέλη της ΧΕΛΩΝΟΠΑΡΕΑΣ δωρεάν (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στη συμμετοχή τηλ.:210-5231342).

Πληροφορίες: 210 52 31 342 και 6937 352382
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Θεώνη Καρκούλια


Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την έρευνα και την περίθαλψη των θαλασσίων χελωνών και την διαχείριση των βιοτόπων τους καθώς και την ενημέρωση του κοινού.Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2520