«Η κατάσταση του Κόσμου 2008: Καινοτομίες για μία Πράσινη Οικονομία»
Ημερομηνία Monday, November 24 @ 11:01:17 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2008

 

Βραδιές βιβλίου στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Aφιέρωμα στο βιβλίο

«Η κατάσταση του Κόσμου 2008: Καινοτομίες για μία Πράσινη Οικονομία»Mε αφιέρωμα στο βιβλίο «Η κατάσταση του Κόσμου 2008: Καινοτομίες για μία Πράσινη Οικονομία» της Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης και της ΔΗΩ (Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων),– συνεχίζονται και φέτος -για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά - οι «Βραδιές βιβλίου» που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

 

Αυτή η «Βραδιά Βιβλίου» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008, ώρα 19.45 με αφιέρωμα σε ένα έργο που υπογράφει το Worldwatch Institute, ενώ την Επιμέλεια της Ελληνικής Έκδοσης έχει αναλάβει ο κύριος Μιχάλης Προμπονάς και τον Συντονισμό της ο κος Γιάννης Σακιώτης.

 

Το Βιβλίο: «Η κατάσταση του Κόσμου 2008: Καινοτομίες για μία Πράσινη Οικονομία», ασχολείται με τις καινοτομίες που αναπτύσσονται σε ολόκληρη τη γη με στόχο τη μετάβαση της ανθρωπότητας σε ένα μοντέλο αειφόρου οικονομίας. Οι συγγραφείς του τόμου δείχνουν πώς η κλιματική αλλαγή και η διεθνής εντεινόμενη οικολογική κρίση ωθούν σε υποχρεωτικό ανασχεδιασμό τις οικονομικές δραστηριότητες προς την κατεύθυνση της αειφορίας, με κύριο γνώρισμα την εισαγωγή νέων φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και πώς η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει νέες πραγματικότητες όχι μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα των πόρων, αλλά και για τις σύγχρονες κοινωνίες, μέσα από τις διαφοροποιήσεις που οι οικονομικές αλλαγές φέρνουν ως προς τον τρόπο ζωής και τα μοντέλα διαβίωσης.                      

 

   Οι μελετητές του Ινστιτούτου Worldwatch, το οποίο εκδίδει τις ετήσιες εκθέσεις του ανελλιπώς από το 1984, έχοντας επιτύχει το State of the World να είναι η περισσότερο αναγνώσιμη έκδοση στο χώρο της περιβαλλοντικής βιβλιοπαραγωγής διεθνώς, με την φετινή έκδοση επιμένουν να θέτουν επί της τράπεζας της δημόσιας συζήτησης τα μεγάλα και επείγοντα θέματα του κόσμου μας, υποστηρίζοντας ότι η ανθρωπότητα έχει ακόμη το χρόνο να αλλάξει πορεία. Ταυτόχρονα το Ινστιτούτο καταθέτει βιώσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για πολιτικές σε μεγάλη και μικρή κλίμακα. «Η ώρα για δράση είναι τώρα», τονίζουν οι καταξιωμένοι στη διεθνή επιστημονική κοινότητα συγγραφείς του τόμου και παρουσιάζουν τις τεκμηριωμένες επιστημονικά προτάσεις τους στο αναγνωστικό κοινό.

 

Την συζήτηση συντονίζουν οι: Δρ. Σάκης Κουρουζίδης, Διευθυντής της Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης και ο Δρ. Γιάννης Σακιώτης, Πολιτικός επιστήμονας, περιβαλλοντολόγος (διευθυντής του περιοδικού Οικοτοπία).

Οι βραδιές βιβλίου που διοργανώνει η  Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, είναι μία σειρά από φιλικές συναντήσεις για όσους αγαπούν το βιβλίο και επιθυμούν μέσα από το διάβασμα να προσεγγίσουν την επιστήμη. Μία φορά το μήνα, ένα επιστημονικό βιβλίο, επιλεγμένο από τα μέλη της Βιβλιοθήκης, «ζωντανεύει» μέσα από συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και του συγγραφέα ή εισηγητών με ειδικές γνώσεις πάνω στα θέματα που πραγματεύεται το συγκεκριμένο βιβλίο.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για την χειμερινή περίοδο 2008-2009 η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου έχει προγραμματίσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες βραδιές:

 

Ημερομηνία

Τίτλος βιβλίου-

Συγγραφέας-

Εκδότης

Συντονιστής

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008, ώρα 19.45

«Η κατάσταση του Κόσμου 2008: Καινοτομίες για μία Πράσινη Οικονομία” -

Worldwatch Institute -

Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη &

ΔΗΩ –Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων

Δρ. Σάκης Κουρουζίδης

(Διευθυντής της Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης) και ο Δρ. Γιάννης Σακιώτης,

Πολιτικός Επιστήμονας,

Περιβαλλοντολόγος (Διευθυντής του περιοδικού Οικοτοπία).

 

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 19.45

«Μέγας Αλέξανδρος: Η ιδεολογία του Αλέξανδρου»-

Θεόδωρος Δελέγκος -

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Κ.κ. Ήρκος και Στάντης

Αποστολίδης,

Ιστορικοί - συγγραφείς

καθώς και ο

Ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος.

 

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009, ώρα 19.45

«Η κλεμμένη εξίσωση» -

Mark Alpert

Εκδόσεις Τραυλός.

Δρ. Ελένη Χατζηχρήστου, Αστροφυσικός

(Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών).

  

 

Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8.30-20.00, Παρασκευή: 8.30-15.00,Σάββατο:8.30-14.00).

 

Ώρα προσέλευσης: 7.30 μ.μ.  Ώρα έναρξης: 7.45 μ.μ.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Εύη Γαρδίκη, τηλ. 210-94 69 670, e-mail: gardiki@eugenfound.edu.gr

Λία Πανταζοπούλου, τηλ. 210-94 69 684, e-mail: liap@eugenfound.edu.gr

 

 

 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2513