"Χωρίς Σύνορα": Δίνοντας πρόσωπο και φωνή στους μετανάστες!
Ημερομηνία Monday, November 24 @ 10:46:45 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


"Χωρίς Σύνορα": Δίνοντας πρόσωπο και φωνή στους μετανάστες!

Εδώ και αρκετούς μήνες οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρισκόμαστε στο πλευρό των μεταναστών χωρίς έγγραφα, με προγράμματα παροχής ιατρικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ανθρωπιστικής βοήθειας. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Έχουμε προσφέρει ιατρική βοήθεια σε περισσότερους από 5.000 μετανάστες (1.700 στη Μυτιλήνη και πάνω από 3.400 στην Πάτρα).

Έχουμε σταθεί στο πλευρό αρκετών ανθρώπων προσπαθώντας να απαλύνουμε τον πόνο τους. Έχουμε προσπαθήσει επίσης να βελτιώσουμε τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης στους χώρους που διαμένουν.

Ωστόσο δε θέλουμε να μείνουμε μόνο στους αριθμούς και τις πράξεις. Θέλουμε να δώσουμε πρόσωπο και υπόσταση στις ιστορίες αυτών των ανθρώπων, να τους βγάλουμε από την αφάνεια και &nu! ;α τους δώσουμε φωνή. Θέλουμε να αφηγηθούμε τις ιστορίες τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά σε μία χώρα που επιλέγει να τους θεωρεί «αόρατους» και να κλείνει επιδεικτικά τα μάτια στο πρόβλημα της μετανάστευσης.

Θέλουμε επίσης να μιλήσουμε και για τις δικές μας εμπειρίες στο πλευρό τους, για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην προσπάθειά μας να τους συμπαρασταθούμε.

Για αυτό το λόγο φτιάξαμε το blog "Χωρίς Σύνορα". Για να αποκτήσουν πρόσωπο και φωνή, όλοι αυτοί που περνούν σαν αόρατοι από δίπλα μας.  

Μπορείτε να επισκεφτείτε το blog "Χωρίς Σύνορα" σε αυτή τη διεύθυνση: http://xorisynora.wordpress.com.Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2510