ECOFESTIVAL - ζήστε τη μοναδικότητα των ελληνικών βιολογικών προϊόντων
Ημερομηνία Sunday, November 02 @ 19:34:42 UTC
Θέμα ?λλη ΕλλάδαECOFESTIVAL - ζήστε τη μοναδικότητα των ελληνικών βιολογικών προϊόντων!

Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι-Αθήνα

Τηλέφωνο επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της Έκθεσης: 210 6168456 

Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ   του  E C O F E S T I V A L   2008

Πέμπτη  6  έως   Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Προβολές      Συζητήσεις     Πολιτιστικά δρώμενα
       

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Πέμπτη 6/11 16.00 – 21.00
Παρασκευή 7/11 10.00 – 21.00
Σάββατο 8/11 10.00 – 21.00
Κυριακή 9/11 10.00 – 21.00

 
11η Έκθεση Βιολογικων Προϊοντων & Υπηρεσιων
 
Δελτίο Τύπου
 
 
 
Το ECOFESTIVAL 2008 ξεπέρασε κάθε προσδοκία
 
Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε το ECOFESTIVAL 2008, που μόλις ολοκληρώθηκε για 11η συνεχόμενη χρονιά. Με περισσότερους από 200 εκθέτες, σε σχεδόν 8.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου και επισκέπτες που άγγιξαν τους 19.000, η έκθεση Ecofestival αποδεικνύει ότι η αγορά των βιολογικών προϊόντων στηρίζεται σε σταθερές βάσεις, ανεξάρτητα από την τρέχουσα οικονομική κρίση.
 
 
Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2008, βράδυ Κυριακής, έκλεισε τις πόρτες της η 11η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων και Υπηρεσιών – ECOFESTIVAL 2008, που διοργανώθηκε από τη ΔΗΩ, τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων και την Do Something Memorable.
 
Τόσο οι αριθμοί όσο και οι εντυπώσεις μιλάνε για ένα γεγονός που έχει αναχθεί στον πλέον καθιερωμένο θεσμό της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας. Με σταθερό ρυθμό, το Ecofestival μεγαλώνει και βελτιώνεται, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλο το φάσμα των βιολογικών προϊόντων.
 
Εγκαίνια, Βράβευση: Στα εγκαίνια της έκθεσης, που έλαβαν χώρα στην Πλατεία Λαδιού & Κρασιού το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Νοεμβρίου 2008, μίλησε ο κ. Κοντός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Κουβέλης, από το ΠΑΣΟΚ, η κ Κατσινοπούλου, από το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του Συνασπισμού, ο κ. Φούντης βιοκαλλιεργητής και εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων,  ο κ. Νότος, Πρόεδρος του ΟΠΕΓΕΠ, ο κ. Spadoni, από την ICEA, ο κ. Αρβανίτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Λαϊκών Αγορών Αττικής και ο κ. Σγούρος, Πρόεδρος του Δ.Σ. - Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού ΔΗΩ.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Βεργίνης, Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ., ο κ. Γκαβαλέκας, Γενικός Διευθυντής του ΥΑΑΤ, ο κ. Καμινάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕΓΕΠ, ο Αντινομάρχης Σερρών κ. Ραμπότας, και ο Αντινομάρχης Χανίων κ. Αρχοντάκης. Στα πλαίσια της τελετής των εγκαινίων έγινε και η βράβευση της εταιρείας ΑΥΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ, της πρώτης πιστοποιημένης εταιρείας βιολογικής κτηνοτροφίας στη χώρα μας.
Την έκθεση τίμησαν  με την παρουσία τους και ο κ. Σιούφας, Πρόεδρος της Βουλής και τακτικότατος επισκέπτης όλα τα τελευταία χρόνια του Ecofestival, ο κ. Σηφουνάκης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κοροβέσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και η κα Βρανάκη, Διευθύντρια της  Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του ΥΑΑΤ.
 
 
Επισκέπτες: Η άνοδος του αριθμού των επισκεπτών στην 11η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων και Υπηρεσιών Ecofestival 2008, αλλά και η ποιότητα του κοινού που επισκέφθηκε την έκθεση, αντανακλούν τη σταθερή εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας. Ενδεικτική ήταν η στάση του κοινού και η ποιότητα των ερωτήσεών τους προς τους εκθέτες, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες καταναλωτές έχουν συνειδητοποιήσει τη βαρύτητα των διατροφικών κινδύνων που ελλοχεύουν σήμερα, και έχουν αποφασίσει να στραφούν προς τη διατροφή με προϊόντα οικολογικής γεωργίας. Εκατοντάδες ήταν και οι επαγγελματικοί επισκέπτες της έκθεσης (εμπορικοί αντιπρόσωποι, παραγωγοί, έμποροι, καταστήματα), από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερα έντονη ήταν και η παρουσία του Τύπου στην έκθεση.
 
Εκθέτες και Προϊόντα: Όπως κάθε χρόνο, η έκθεση συγκέντρωσε την πλειοψηφία των επαγγελματιών του χώρου, καλύπτοντας όλο το φάσμα των βιολογικών προϊόντων. Πέρα από το χώρο της βιολογικής γεωργίας, κτηνοτροφίας και μεταποίησης, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κλάδου των βιολογικών καλλυντικών και ειδών οικιακής χρήσης, ενώ έντονο ήταν το παρόν των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των εξειδικευμένων εντύπων.
 
Παράλληλες εκδηλώσεις: Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκαν και ειδικές παρουσιάσεις και εκδηλώσεις με ποικίλλα θέματα. Γέμισε η αίθουσα από ενδιαφερόμενους για τους Ενεργούς Μικρο-οργανισμούς, ενώ ιδιαίτερα έντονο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού για τις παρουσιάσεις με θέμα τη βιολογική γεωργία, την διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων, την υγιεινή διατροφή, τη βιολογική οινοποίηση, τη διαχείριση των υδάτων, την κομποστοποίηση, τα βιολογικά καλλυντικά, την κλιματική αλλαγή, τον αειφόρο τουρισμό, αλλά και την ημερίδα για τα μεταλλαγμένα.
 
·         Πλατεία Λαδιού & Κρασιού: Για άλλη μια χρονιά οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν την ωραιότερη φιάλη ελαιολάδου στα πλαίσια του 3ου Διαγωνισμού Συσκευασίας Βιολογικού Ελαιολάδου, ενώ φέτος στήθηκε για πρώτη φορά η Πλατεία Λαδιού & Κρασιού, μια καινοτομία για τη χώρα μας, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τους περσινούς νικητές του Διαγωνισμού Συσκευασίας Βιολογικού Ελαιολάδου, τα ελληνικά ελαιόλαδα που προκρίθηκαν στον διεθνή διαγωνσμό PremioBiol 2008 και τα κρασιά που διακρίθηκαν στην 3η Γευσιγνωσία Οίνου από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας.
 
·         Παιδότοπος: ?νευ προηγουμένου ήταν η επιτυχία του χώρου που στήθηκε για τους νεαρότερους επισκέπτες της έκθεσης, από το εξειδικευμένο προσωπικό του παιδότοπου Roly Poly. Ήδη από την πρώτη μέρα της έκθεσης, τα παιδιά κατέκλυσαν τον χώρο αυτό, που είχε στηθεί με φροντίδα και μεράκι, και τον γέμισαν με τις ζωγραφιές και τα χαμόγελά τους, ενώ οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία για σύντομη ξεκούραση από την περιήγησή τους στα δύο επίπεδα της έκθεσης.
 
Μουσικοκαλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα: Ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση το Σάββατο το βράδυ, καθώς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χορευτικό show από επαγγελματίες χορευτές, οι οποίοι έδωσαν στην όμορφη αυτή βραδιά τη λάμψη από το χορευτικό τους ρεπερτόριο, από το cha cha cha μέχρι το οριεντάλ.
 
·         Διατροφή στην Έκθεση: Γι’ άλλη μια χρονιά στο εστιατόριο και στα καφέ του ECOFESTIVAL τα προσφερόμενα για κατανάλωση ποτά και τρόφιμα αποτελούνταν αποκλειστικά από συστατικά βιολογικής προέλευσης.
 
·         Εκτυπώσεις από ανακυκλωμένο χαρτί: Όλα τα έντυπα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της Έκθεσης (φάκελος εκθετών, φυλλάδια ενημέρωσης, προσκλήσεις, κατάλογος εκθετών, εισιτήρια) εκτυπώθηκαν σε ανακυκλωμένο χαρτί, συνεισφέροντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος. 
 
Ιδιαίτερα θετικός είναι λοιπόν ο απολογισμός της φετινής διοργάνωσης τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους επισκέπτες, υπογραμμίζοντας τις σταθερές βάσεις της αγοράς των βιολογικών προϊόντων στη χώρα μας.
 
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκθέτες και τους επισκέπτες της Ecofestival 2008, τον χορηγό της έκθεσης, Marfin Egnatia Bank, τους χορηγούς επικοινωνίας, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και Agrenda, καθώς και τα ΜΜΕ και όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά μας να προσφέρουμε μια ακόμα ποιοτικότερη έκθεση:
 
 
 
 
Ελευθερία Γεωργιάδη
Διεύθυνση Ανάπτυξης και Επικοινωνίας
 
 
 


 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2455