Κέντρο Ξένων Γλωσσών ...σε ανεξέλεγκτη πορεία
Ημερομηνία Sunday, November 02 @ 19:13:42 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ “ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ” (?νω Πετράλωνα)…σε ανεξέλεγκτη πορεία


Αυθαιρεσία: Το Νοέμβρη του 2006, απολύεται καθηγητής και γίνεται προσπάθεια να μη του καταβληθούν όσα δικαιούται.

Σκευωρία: Όταν απολυμένος αντιδρά, μαζί με το σωματείο του, στην απόλυση και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στήνεται σκευωρία σε βάρος του. Κατηγορείται για αξιόποινη πράξη (φραστική παρενόχληση μαθητή), ώστε να τον αναγκάσουν να φύγει χωρίς καμία απαίτηση και με σκυμμένο το κεφάλι.

Συκοφαντία: Καθώς ξεσηκώνεται ένα κύμα διαμαρτυριών για την απόλυση από σωματεία, εργατικές κινήσεις, κινήσεις γειτονιάς, εργαζόμενους και κατοίκους, η εργοδοσία, επενδύοντας στη δεδομένη ευαισθησία των γονιών, συκοφαντεί και επιτίθεται τόσο στον απολυμένο, όσο και σε όσους του συμπαραστέκονται.

Τρομοκρατία: Προχωρά σε μηνύσεις 4 συνδικαλιστών για “συκοφαντική δυσφήμιση”.

Τον Ιούνη του 2008, 19 μήνες μετά την απόλυσή του ο καθηγητής οδηγείται σε δίκη μετά από μήνυση μητέρας (αμφιβόλων προθέσεων και σκοπιμοτήτων). Καταδικάστηκε πρωτόδικα με αναστολή για “εξύβριση της τιμής και της υπόληψης μαθητή”. Ο καθηγητής άσκησε έφεση.

Τον Σεπτέμβρη του 2008, ένας συνδικαλιστής από τους 4 μηνυθέντες, ο Δημήτρης Πουλόπουλος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής οδηγείται σε δίκη, επειδή μοίραζε προκήρυξη της Αυτόνομης Εργατικής Πρωτοβουλίας που κατήγγειλε την απόλυση του καθηγητή. Ένας απαράδεκτος ανακριτής μετατρέπει τη μήνυση της εργοδοσίας σε άσκηση δίωξης και τρεις απαράδεκτοι δικαστές καταδίκασαν το συνάδελφο με αναστολή, παρά την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα.

Το μοίρασμα προκήρυξης, η συνδικαλιστική δράση, η εργατική αλληλεγγύη ποινικοποιήθηκαν.

Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα των συνδικαλιστικών διώξεων που το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν (κήρυξη απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές, απολύσεις εργαζομένων για συμμετοχή σε απεργία, διώξεις σωματείων και εκλεγμένων συνδικαλιστών…).

Η επιθετικότητα της εργοδοσίας στο συγκεκριμένο φροντιστήριο είναι χαρακτηριστική ένδειξη των άθλιων συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, του κλίματος της ανασφάλειας και αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουν, της ανεξέλεγκτης ασυδοσίας και αυθαιρεσίας, του διωγμού κάθε προσπάθειας συνδικαλιστικής έκφρασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον κλάδο αυτό, με την προτροπή και τις πλάτες των εργοδοτών και της εργοδοτικής ένωσης έχει στηθεί “κίτρινο” (φιλο-εργοδοτικό) σωματείο που υπογράφει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διαφορετική από τη Σύμβαση που υπογράφει το κλαδικό σωματείο του χώρου, “ο Βύρωνας”, με πολύ χειρότερους όρους. Η “Ευρωπαϊκή Πορεία” αμείβει τους εργαζόμενούς της με τη Σύμβαση του “κίτρινου” σωματείου.

Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε αυτή την άθλια αντεργατική πραγματικότητα.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον απολυμένο καθηγητή, μέχρι την οριστική του δικαίωση στο Εφετείο, μέχρι την κατάρρευση της σε βάρος του σκευωρίας, μέχρι την καταβολή του ποσού που η “Ευρωπαϊκή Πορεία” του οφείλει.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την απαλλαγή του συναδέλφου Δ. Πουλόπουλου στο Εφετείο και την απόσυρση όλων των μηνύσεων στους συμπαραστάτες.
Θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε την αυθαιρεσία της δικαστικής εξουσίας, αναδεικνύοντας την έννοια της αλληλεγγύης ως αξία του εργατικού κινήματος.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην “Ευρωπαϊκή Πορεία” πρέπει να γίνουν υπόθεση κάθε εργαζόμενου, γιατί ο εργασιακός μεσαίωνας δεν υπάρχει μόνο στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, αλλά σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Ένας εργασιακός μεσαίωνας που συνεχώς χειροτερεύει με τις επιλογές των αφεντικών και των εκάστοτε κυβερνήσεων (αντι-ασφαλιστικοί νόμοι, απελευθερωμένα ωράρια, ακρίβεια, χτύπημα συλλογικών συμβάσεων, καθήλωση μισθών…).

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην “Ευρωπαϊκή Πορεία” πρέπει να γίνουν υπόθεση κάθε γονιού. Είναι απαράδεκτο από τη μια οι εργατικές οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρουν τα παιδιά τους ξενόγλωσση εκπαίδευση και από την άλλη η εκπαίδευση αυτή να παρέχεται από καθηγητές κακοπληρωμένους, τρομοκρατημένους, επισφαλείς, απαξιωμένους από τους εμπόρους της γνώσης (δηλαδή τους φροντιστηριάρχες).
 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Πέμπτη 13 Νοέμβρη στις 6.00 μ. μ.

στο σταθμό ΗΣΑΠ ?νω Πετραλώνων

--------------------------------------------- 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στον απολυμένο καθηγητήΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2450