Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών
Ημερομηνία Wednesday, October 29 @ 22:02:35 UTC
Θέμα Θήρα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών

Θήρα 26 Οκτωβρίου 2008
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΗ Συντονιστκή Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond, εκφράζει τις ευχαριστίες της, καίτοι είναι υποχρέωση όλων μας, προς όλους τους συμπατριώτες και φίλους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Πειραιά και την πορεία στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
 
Μπορεί το αποτέλεσμα της ιστορικής, για τους αγώνες των Σαντορινιών, ημέρας της 16ης Οκτωβρίου 2008 να μην ήταν το αναμενόμενο, αφού ούτε δέσμευση για χρηματοδότηση του έργου της ανέλκυσης του ναυαγίου, αλλά ούτε και χρονοδιάγραμμα τέθηκε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα. Είναι όμως πεποίθηση όλων ότι ο Θηραϊκός λαός με την ομοψυχία του και την ενότητά του έδωσε εξετάσεις και πήρε ΑΡΙΣΤΑ.
 
Με αυτήν την ομοψυχία και την ενότητα, θα δώσουμε και τους επόμενους αγώνες, αφού ο αγώνας -υπόσχεση που δόθηκε από όλους- θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond από τη θάλασσά μας.
 
Η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει ότι θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού την ενότητα αυτή και την ομοψυχία των Θηραίων και φίλων της Σαντορίνης ανεξάρτητα από κόμματα ή άλλες σκοπιμότητες και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν από όποια θέση κι αν βρίσκεται να διχάσει τον ενωμένο και ιερό αυτό αγώνα που δίνει ο Θηραϊκός λαός.
 
Οι διαφοροποιήσεις ορισμένων από τις θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, οι οποίες παραμένουν σταθερές και αμετακίνητες, δεν φοβίζουν ούτε πτοούν κανένα Σαντορινιό.
 
Εμείς απαιτούμε από την Πολιτεία μας να μας προστατεύσει, ως οφείλει, ανελκύνοντας το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου από τα γαλανά νερά της καλντέρας, όσο γρηγορότερα γίνεται.
 
Στο θέμα της ανέλκυχης του Sea Diamond είμαστε αδιαπραγμάτευτοι. Ενιαίο έργο, ενιαία μελέτη, ενιαία χρηματοδότηση. Ταυτόχρονη απάντληση καυσίμων και ανέλκυση του ναυαγίου. Δεν θα δεχθούμε σε καμμία περίπτωση μεμονωμένα το έργο της απάντλησης των καυσίμων για να μείνει στη συνέχεια το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου για πάντα στο βυθό.
 
Και ζητάμε την ανέλκυση, όχι καταβάλλοντας το κόστος του εγχειρήματος οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, αλλά ο εφοπλιστής LOUIS, αφού αυτός είναι ο ρυπαίνων, δηλαδή αυτός που προκάλεσε το οικολογικό αυτό έγκλημα στο νησί μας.
 
Τον δικαστικό αγώνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν θα τον δώσει ο Θηραϊκός λαός, όπως ισχυρίζονται κάποιοι.
 
Οφείλει να τον δώσει η Πολιτεία, διά των θεσμικών της οργάνων, όπως οφείλει, πρωτίστως, να προστατεύσει τους πολίτες και το περιβάλλον.
 
Πολύ περισσότερο, αφού το Αιγαίο δεν είναι μόνο μία ελληνική θάλασσα αλλά αποτελεί και το νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Από τη Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών

-------------------------------

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
1/10/2008
 
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ SEA DIAMOND, αποφάσισε - με μια φωνή, με μια ψυχή – να ευχαριστήσει και να συγχαρεί ιδιαιτέρως με αυτήν την ανακοίνωση όλα τα παιδιά και τους μαθητές της Σαντορίνης για την δυναμική και υποδειγματική συμμετοχή τους στην ιστορική κινητοποίηση των Θηραίων Πολιτών στις 16 Οκτώβρη 2008 στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Η παρουσία των παιδιών και των μαθητών μας από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης όχι μόνο στον Πειραιά, έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και στην διαμαρτυρία –την ίδια ημέρα- στην Σαντορίνη έδωσε την πιο κατηγορηματική απάντηση στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό Αναστάση Παπαληγούρα.
Με τον παλμό, την ζωντάνια και την αισιοδοξία της νιότης τους τα παιδιά μας έδωσαν δύναμη και κουράγιο σε όλους εμάς να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ μαζί τους και για λογαριασμό τους αυτόν τον ιερό αγώνα μέχρις ότου το κουφάρι του Κ/Ζ SEA DIAMOND απομακρυνθεί μια για πάντα από τα καταγάλανα νερά της καλντέρας του νησιού μας .
Και αν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στις 16 Οκτώβρη 2008 αρνήθηκε να δεσμευτεί για την χρηματοδότηση της ανέλκυσης του ναυαγίου και την προστασία της θάλασσας μας, εμείς, οι γονείς τους, οι καθηγητές τους, οι παππούδες τους και οι απανταχού Σαντορινιοί και φίλοι του νησιού μας ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ απέναντι τους. Θα παραμείνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ τον ιερό αγώνα για την προστασία της θάλασσας μας. Το ναυάγιο του Κ/Ζ SEA DIAMOND θα το ανελκύσουμε   εμείς. Όλοι μαζί  κλιμακώνοντας δυναμικά τον αγώνα μας. Πιέζοντας ακόμα περισσότερο την Πολιτεία.
Όλοι μαζί με τα παιδιά μας μπροστά για το μέλλον της Σαντορίνης,
για το μέλλον τους !

 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2447