Ο ΑΡΧΕΛΩΝ γιορτάζει τα 25 του χρόνια
Ημερομηνία Wednesday, October 29 @ 18:21:38 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΡΧΕΛΩΝ: 25 ΧΡΟΝΙΑ …μαζί μπορούμε περισσότερα


Τα 25 του χρόνια γιορτάζειο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ σε μια γιορτινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα

Κωστής Παλαμάς, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων,

οδός Πειραιώς 100, Γκάζι (στάση metro Κεραμικός)

τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008, στις 7.00 μ.μ.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς επίσημων προσκεκλημένων, ομιλία με προβολή του Προέδρου Δρ. Δημήτρη Δημόπουλου, προβολή του Ντοκιμαντέρ  “The ARCHELON Bubble” του Λευτέρη Φυλακτού και βραβεύσεις πολύτιμων συνεργατών του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Στους συμμετέχοντες θα προσφερθεί η επετειακή έκδοση «25 χρόνια μαζί … μπορούμε περισσότερα» που περιλαμβάνει στοιχεία της προσωπικότητας σημαντικών «χελωνάδων». 

Στην εκδήλωση θα βρεθούν πάλι μαζί ιδρυτές, μέλη, φίλοι, παλαιοί και νέοι εθελοντές, χορηγοί, αλλά και καινούρια πρόσωπα που θέλουν να παρακολουθήσουν μια μικρή «ανασκόπηση» της δράσης του ΑΡΧΕΛΩΝ και να πιούν μαζί μας ένα ποτήρι κρασί.

Εδώ κι’ ένα τέταρτο του αιώνα ο ΑΡΧΕΛΩΝ έχει τεκμηριώσει στη διεθνή επιστημονική κοινότητα την αξία των ελληνικών βιοτόπων της χελώνας, αλλά και έχει τοποθετήσει την Καρέττα στην πρώτη σειρά των απειλουμένων ειδών της Ελλάδας και ως σύμβολο της ζωής που απειλείται με εξαφάνιση. Το «φυτώριο» των 500 εθελοντών απ’ όλο τον κόσμο που εργάζονται κάθε χρόνο στα προγράμματά του, έχει δώσει καρπούς επειδή αυτοί αργότερα αναλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά σε χώρους αποφάσεων για την προστασία της Φύσης σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο ο ΑΡΧΕΛΩΝ επιτηρεί και προστατεύει 75 χιλιόμετρα ακτών, ενημερώνει το κοινό με Ερευνητικούς και Περιβαλλοντικούς Σταθμούς στις περιοχές αναπαραγωγής της χελώνας (Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και Κρήτη).

Το Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα Αττικής είναι ένα νοσοκομείο για θαλάσσιες χελώνες. Εκεί κάθε χρόνο καταφθάνουν τραυματισμένες γύρω στις 50 χελώνες απ’ όλη την Ελλάδα, περιθάλπονται και οι περισσότερες απ’ αυτές θεραπεύονται και επιστρέφουν στη θάλασσα. Στο Κέντρο Διάσωσης βρίσκονται επίσης οι χώροι λειτουργίας του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής που ξεκίνησε ο ΑΡΧΕΛΩΝ το 1985 με πρωτοποριακές μεθόδους και πρωτότυπα «εργαλεία».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων

Πληροφορίες: www.archelon.gr, ή στο τηλέφωνο:210-5231342

κυρία Θεώνη Καρκούλια.Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2430