Σαντορίνη - Sea Diamond: Ο αγώνας συνεχίζεται!
Ημερομηνία Tuesday, October 21 @ 22:25:57 UTC
Θέμα Θήρα


Συν-Κυκλαδική Πρωτοβουλία

                                                      ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

                              (Sea Diamond: Ο αγώνας συνεχίζεται!)Η μαχητική, μαζική, δυναμική κινητοποίηση των Σαντορινιών και άλλων πολιτών από τις Κυκλάδες (συγκέντρωση και πορεία) στον Πειραιά με κατάληξη το ΥΕΝΑΝΠ, υπό την αιγίδα της Συντονιστικής Επιτροπής των Θηραίων πολιτών, του Μητροπολίτη Θήρας, του Δήμου Θήρας, της Κοινότητας Οίας-Θηρασιάς, του Επαρχείου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων με τη συμπαράσταση βουλευτών όλων των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης (από το ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι Θ.Δρίτσας και Α. Φιλίνη) και τη διακριτική συμμετοχή των βουλευτών Κυκλάδων της ΝΔ (συμμετείχαν κυρίως στη σύσκεψη που επακολούθησε στο υπουργείο), ανάγκασε την ηγεσία του ΥΕΝΑΝΠ να ανακοινώσει μέτρα παρέμβασης προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία και τις ασφαλιστικές της εταιρείες, καθώς και άλλες νομικές και πολιτικές παρεμβάσεις, που θα ‘πρεπε να έχουν δρομολογηθεί από την πρώτη μέρα του ναυαγίου και όχι 18 μήνες μετά.

      Επί της ουσίας όμως, δεν υπήρξε καμία δέσμευση, ούτε χρονοδιάγραμμα για τον τελικό στόχο της ανέλκυσης του ναυαγίου, ούτε για τη χρηματοδότηση της όλης επιχείρησης, που παραμένει το μεγάλο ζητούμενο.

      Όπως δήλωσαν και οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, ένα είναι σίγουρο. Ο αγώνας θα συνεχισθεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη, μέχρι το κουφάρι του Sea Diamond να ανασυρθεί από το βυθό της Καλντέρας, μέχρι να σταματήσει να υπάρχει η οικολογική απειλή από τη Σαντορίνη, τις Κυκλάδες, το Αιγαίο.

      Η Συν-Κυκλαδική Πρωτοβουλία, όπως μέχρι σήμερα, θα σταθεί συμπαραστάτης σε όλους τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των Θηραίων πολιτών μέχρι την εκπλήρωση του τελικού στόχου.


               Ο αγώνας συνεχίζεται!


       16-10-2008                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2422