Ένας Χιώτης στο Ντουμπάι...
Ημερομηνία Tuesday, October 21 @ 19:38:29 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


17 Οκτωβρίου 2008

Θόδωρε
άμα δεις τι γίνεται στο Ντουμπάι θα φρίξειςΒρέθηκα εκεί  από σπόντα επειδή πήγε η κοπελιά μου σε ένα συνέδριο με το πανεπιστήμιο
?σε που μόλις κατέβηκα από το αεροπλάνο με χώσανε σε ένα δωμάτιο 3X3 δυο "κελεμπιοφόροι" και μου βγάλανε ως και το βρακί. Τρομοκρατία απίστευτη,
 αφού γύρισα πίσω πάλι καλά. Express μεσονυκτίου Πέρασα όμως. Πάμε παρακάτω
Η κατασπατάληση ενέργειας και η οικολογική καταστροφή που γίνεται εκεί είναι απερίγραπτη με λόγια. Σου λέω μόνο ότι αν δεν υπήρχαν άλλοι άνθρωποι πάνω στη γη και ήταν μόνοι τους οι άραβες της περιοχής, πάλι την ίδια υπερθέρμανση θα είχε υποστεί ο πλανήτης. Εμείς Θόδωρε είμαστε μυρμηγκάκια μπροστά στους ελέφαντες. 
 
Έχω εξοργιστεί. οι "κωλοοργανώσεις", η διεθνής και καλά ευαισθησία, μας έχουν κάνει να νιώθουμε ένοχοι που αφήνουμε την τηλεόραση στην αναμονή ή που δε βάζουμε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας για να μπορούν να αλωνίζουν οι megalokefalaiouxoi.

Οι ευαισθητοποιημένοι τιμητές της οικολογίας ψάχνουν τρόπους για να μειώσουν τις κλανιές τον αγελάδων στην Αφρική για να μην εκλύεται τόσο πολύ μεθάνιο και εκεί κάτω που πήγα δουλεύουνε εκατομμύρια κλιματιστικά μέρα νύχτα, χτίζεται η έρημος με φρενήρεις ρυθμούς, τσαλαπατάται η αγριάδα της με εκατοντάδες 4X4 που κάνουν safari τους μαλακες τουρίστες, σκοτώνονται πολλοί από τους εκατομμύρια αναλώσιμους "πακιστανοϊνδούς" εργάτες, σηκώνονται ολόκληρες συνοικίες εξαώροφων hotels μέσα σε μερικές βδομάδες και κατασκευάζονται δεκάδες ουρανοξύστες ταυτόχρονα. άσε την ενέργεια που σπαταλάται για να συντηρούν χιονοδρομικό κέντρο στη μέση της ερήμου με εξωτερική θερμοκρασία 40 το λιγότερο και με τη θάλασσα να καίει σαν νερό καυτής σωλήνωσης.


Δε σου γράφω άλλα.
Μπορείς να φρικάρεις και με αυτά.
Κουράγιο και θα σώσουμε τα νησιά μας και μετά τον κόσμο ολόκληρο,
κούνια που μας κούναγε,
μια μέρα ξαφνικά θα πεθάνουμε όλοι μαζί και δε θα προλάβουμε ούτε να συνειδητοποιήσουμε το λόγο του θανάτου μας

σε χαιρετώ με απογοήτευση
Γ. Μακριδάκης

 


 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2416