Οδηγοί αρνούνται να καταβάλλουν διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών
Ημερομηνία Tuesday, October 21 @ 18:34:51 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Δεν επιβάλλονται πρόστιμα
Οδηγοί αρνούνται να καταβάλλουν διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών
«Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω», λένει πολλοί οδηγοί όταν φτάνουν στο σταθμό διοδίων

Αμήχανη εμφανίζεται η εταιρεία που εισπράττει τα διόδια, καθώς δεν ξέρει πώς να κινηθεί με τους οδηγούς οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, διότι θεωρούν τον συγκεκριμένο δρόμο επικίνδυνο, χαρακτηρίζοντάς τον καρμανιόλα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», αξιωματικοί από την Τροχαία Εθνικών Δρόμων ισχυρίζονται ότι «με την κατάργηση του ΤΕΟ δεν μπορούν πλέον να επιβάλλουν πρόστιμο σε όσους οδηγούς δεν πληρώνουν τα διόδια».
Οι αστυνομικοί απλά παίρνουν τα στοιχεία του οδηγού και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τα δώσει στην εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του δρόμου. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της εταιρείας του αν θα κινηθεί ή όχι δικαστικά.

Από την πλευρά του, ο παραχωρησιούχος που ανέλαβε την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, κρατά χαμηλούς τόνους για το θέμα που ανέκυψε.
Όπως λένε στελέχη της εταιρείας, «μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και απλώς λένε στους οδηγούς που αρνούνται να πληρώσουν ότι είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν ένα ειδικό δελτίο με τα στοιχεία τους».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της σχολής ασφαλούς οδήγησης για μοτοσικλετιστές και του περιοδικού «0-300», Θανάση Χούντρα, «το πιο επικίνδυνο κομμάτι του εθνικού δικτύου που είναι ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών δε διαθέτει προστατευτική μπάρα ούτε διαχωριστικό διάζωμα και στηθαία, στοιχεία αναγκαία για να χαρακτηριστεί ένας δρόμος κλειστός αυτοκινητόδρομος».
«Δεν μπορεί να σου επιβάλλουν να πληρώνεις για έναν δρόμο που σε σκοτώνει», συμπληρώνει.
Ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Πατρών έχει μήκος 135 χλμ. και βάσει του σχεδίου παραχώρησης, προβλέπεται τα έργα να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2009.
Σε διάστημα 72 μηνών αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας-Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου-Τσάκωνα.

------------------------------------
(Newsroom ΔΟΛ, 16/10/08)
 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2407