Ερμούπολη - Αντικαταναλωτικό παζάρι στις 18 Οκτωβρίου
Ημερομηνία Friday, October 10 @ 19:43:58 UTC
Θέμα Σύρος


Παζάρι στην Ερμούπολη!
 
Ανταλλακτικό και χαριστικό!
 
επίσης: τέχνη από σκουπίδια / ζωντανή μουσική/ ποτά-φαγητό και άλλα…..
 
Στο προαύλιο του κτιρίου Κορνιλάκη (βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου)
(Σάββατο 18 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως το  βράδυ)

Ξαναδώστε αξία στα πράγματά σας!
Ανταλλάξτε πράγματα ακριβά για σας με πράγματα ακριβά για άλλους!
Χαρίστε πράγματα που δεν χρειάζεστε/ ανακυκλώστε ένα μέρος από το παρελθόν σας!
 
Το παζάρι θα στηθεί στο προαύλιο του κτηρίου Κορνιλάκη και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε θέλει να ανταλλάξει ή να χαρίσει ρούχα, βιβλία, δίσκους μουσικής, αντικείμενα κλπ. Το στήσιμο είναι δικιά σας υπόθεση και θα γίνεται επί τόπου. Φροντίστε εκτός από τα πράγματα που θα φέρετε να ανταλλάξετε ή να χαρίσετε, να έχετε μαζί σας και κάποιο ύφασμα που θα χρησιμοποιηθεί ως πάγκος για τα πράγματά σας, καθώς επίσης  κρεμάστρες, σχοινιά ή ό,τι άλλο νομίζετε πως θα χρησιμέψει.
Θα ήταν βολικότερο να φτιάξετε τον πάγκο μαζί με φίλους σας, αλλά μπορείτε και μόνος ή μόνη. Λειτουργικότερο θα ήταν το παζάρι να στηθεί από παρέες και έτσι αν κάποιος έρθει μόνος του έχοντας ένα αντικείμενο, να μπορεί να «στήσει» στον πάγκο μιας ομάδας.
 
v     Στο παζάρι μπορείτε να ανταλλάξετε πράγματα, που σημαίνει να δώσετε κάτι που το έχετε σε εκτίμηση και να πάρετε κάτι που σας αρέσει και νομίζετε ότι αξίζει τοΝ κόπο να αποκτήσετε. Επίσης μπορείτε να χαρίσετε πράγματα που δεν τα θέλετε πια και πιστεύετε ότι θα τα ήθελε κάποιος άλλος.
 
v     Κατά την διάρκεια του παζαριού (12:00-14:00) θα πραγματοποιηθεί κατασκευή αντικειμένων(π.χ μουσικών οργάνων και κούκλων κλπ)  και έργων τέχνης από σκουπίδια.
Όποιος θέλει μπορεί να φέρει μαζί του υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τις κατασκευές (πλαστικά ή μεταλλικά κουτάκια, εφημερίδες, χαρτιά, άχρηστες συσκευασίες, σπάγκο, σύρμα, σελοτέιπ ή χαρτοταινία, όσπρια, χαλίκια κλπ.)
(Μη φέρετε γυάλινα ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα).
              
v     Αν είστε οργανοπαίκτης ελάτε με το όργανό σας. Παίξτε μόνος σας  ή φτιάξτε επί τόπου μια μπάντα με άλλους!
Παίξτε για τη δικιά σας ευχαρίστηση! Όπως θέλετε, με όποιον θέλετε και ό,τι ώρα θέλετε!
 
 
v      Πότε μπορείτε να στήσετε; 10:00 - 12:00 αλλά και οποιαδήποτε άλλη ώρα λειτουργίας του παζαριού.
 
v     Ποιοι είναι οι όροι συμμετοχής;
1. Να πάρετε στο τέλος του παζαριού όσα από τα πράγματά σας δε θα ανταλλαχθούν ή δε θα χαριστούν.
2. Να έχετε μαζί σας τσάντες όπου θα μπορείτε να βάλετε τα πράγματα που θα «ψωνίσετε» και αν μπορείτε αυτό να το διαδώσετε, γιατί δε θα υπάρχει κάποιο στοκ από σακούλες.
 
Θα εξυπηρετούσε στη διοργάνωση του παζαριού, αν δηλώνατε τη συμμετοχή σας στο  bmyrtob@yahoo.com, χωρίς αυτό να αποτελεί όρο για τη συμμετοχή σας.
 
v      Τι να φέρω; Τα πράγματά σας φυσικά και ό,τι χρειάζεται για το στήσιμο και μια κούπα  για τον καφέ σας ή το ποτό σας. Όποιος έχει δύο ας φέρει και τις δύο!
 
 
O       Διαβάστε στο blog του «Συνδετήρα»       http://sindetiras.wordpress.com/%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf/  το σχετικό με το παζάρι κείμενο «Kαταναλωτισμός και αντικαταναλωτισμός».
 
O       Συνεχίστε να χαρίζετε και να ανταλλάσσετε αντικείμενα και μετά το παζάρι μέσα από τη στήλη «χαρίζονται» στο blog του Συνδετήρα http://sindetiras.wordpress.com/%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9/
 
Ομάδα «Συνδετήρας»
 

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2390