Για την μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι
Ημερομηνία Friday, October 10 @ 19:15:18 UTC
Θέμα Εύβοια


Για την μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι

Αγαπητοί φίλοι σας στέλνουμε :
1. Την πρόσκληση προς όλους για την ανοικτή συνεδρίαση της΄πανελλαδικής κίνησης "πολίτες κατά του λιθάνθρακα" στο Αλιβέρι στις 19 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημερι στο Εργατικό Κέντρο
2. Την επιστολή του Δικτύου προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευβοίας και την ΤΕΔΚΕ για έκτακτη συνεδρίαση των οργάνων και απόφαση συμπαράστασης και συμπαράταξης με τους Δήμους Κηρέως και Αλιβερίου κατά του λιθάνθρακα

--
Δίκτυο κινήσεων πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Ν. Ευβοίας
diktyoevias@gmail.com
http://diktyoevias.blogspot.com/Πρόσκληση

Προς τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Περιβάλλοντος Αλιβερίου και όλου του  Ν. Ευβοίας
Προς όλες τις κινήσεις πολιτών Εύβοιας

Χαλκίδα 10-10-2008

Αγαπητοί φίλοι.
Καλείστε να παραβρεθείτε στην ανοικτή συνεδρίαση της πανελλαδικής κίνησης «πολίτες κατά του λιθάνθρακα» την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2008 στις 12 το μεσημέρι στο Αλιβέρι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι «Οι εξελίξεις στο θέμα των λιθανθρακικών μονάδων στην Ελλάδα».

Μετά τις εξελίξεις στο Αλιβέρι και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιβερίου να πει ΟΧΙ στην λιθανθρακική μονάδα το θέμα πέρνει νέες διαστάσεις. Η ΔΕΗ με αφίσσες και ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον τύπο, θέλει να επικοινωνήσει το «όραμά της για το Αλιβέρι» στους κατοίκους της περιοχής, το χρώμα του οποίου βέβαια δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό του μαύρου. Ταυτόχρονα διάφοροι καλοθελητές κυκλοφορούν διαδόσεις για ακυρότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σε προκλήσεις προς πολίτες και στελέχη των συλλόγων περιβάλλοντος του Αλιβερίου.
Από τα πράγματα αυτή την περίοδο η μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι, γίνεται το σημείο αναφοράς της σύγκρουσης των απολογητών του λιθάνθρακα και όσων θέλουν ένα καθαρό και υγιές μέλλον για τους ίδιους και για τα παιδιά τους.
Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους Αλιβεριώτες., Αφορά όλον το νόμο της Εύβοιας όλη την Ελλάδα. Γιαυτό καλούμε τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ευβοίας, τον Νομάρχη Εύβοιας, όλους τους Νομαρχιακούς Συμβούλους να συγκελέσουν έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις μονάδες λιθάνθρακα στο Νομό Ευβοίας. Το ίδιο ζητούμε να κάνει ο πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή της ΤΕΔΚΕ

Καλούνται όλοι οι φορείς του Αλιβερίου και της Εύβοιας να πάρουν μέρος στην συνέλευση αυτή και να εκφράσουν τις θέσεις τους.


Για την Γραμματεία του Δικτύου

Δημήτρης Σουφλέρης
Κώστας Χαϊνάς
Νίκος Χασάνδρας

 

--------------------------------------------------------------
Επιστολή

Προς τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβούλιο Ευβοίας
Κοινοποίηση Νομάρχη Ευβοίας και Νομαρχιακούς Συμβούλους
Προς τον πρόεδρο της ΔΕ της ΤΕΔΚΕ
Μέλη της διοίκησης της ΤΕΔΚΕ

Χαλκίδα 10-10-2008                                   αρ.πρωτ. 6/2008

Κύριοι,

με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την ολοκληρωτική αντίθεση όλων των μελών – φορέων του δικτύου των κινήσεων πολιτών και συλλόγων περιβάλλοντος του Νομού Ευβοίας, στο θέμα των δύο μονάδων λιθάνθρακα που έχουν εξαγγελθεί για το Νομό της Εύβοιας. Την μονάδα του Μαντουδίου, που προσωρινά έχει «παγώσει» το θέμα μετά την πάνδημη αντίθεση του λαού της περιοχής και την μονάδα του Αλιβερίου, που παρά την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιβερίου σε πρόσφατη συνεδρίασή του, η ΔΕΗ δείχνει να επιμένει και να χρησιμοποιεί μάλιστα όλα τα μέσα για να επιβάλλει την θέλησή της για μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι.
Ζητούμε λοιπόν να καλέσετε άμεσα έκτακτη  συνεδρίαση των αρμόδιων οργάνων του Νομού για να συζητήσει το θέμα των λιθανθρακικών μονάδων και να αποφασίσει ανάλογα.
Τα κυρίαρχα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού, όπως το Νομαρχιακό Συμβούλιο αλλά και η ΤΕΔΚΕ έχουν υποχρέωση να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν με τους Δήμους Κηρέως και Ταμυναίων στον αγώνα τους κατά των μονάδων λιθάνθρακα.

 

Για την Γραμματεία του Δικτύου

Δημήτρης Σουφλέρης
Κώστας Χαϊνάς
Νίκος Χασάνδρας


 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2384