Δίκη Μαργαρίτας Καραβασίλη - Αποκαλύψεις για Ασωπό, Λαγονήσι
Ημερομηνία Monday, October 06 @ 19:36:28 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Αποκαλύψεις για Ασωπό, Λαγονήσι


Πολιτικό περιεχόμενο, με εντάσεις και χαρακτηρισμούς, αποκτά η δίκη της πρώην γενικής επιθεωρήτριας περιβάλλοντος του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, Μαργαρίτας Καραβασίλη, η οποία κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση κατ' εξακολούθηση διά του Τύπου και δικάζεται στο 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.Όλα ξεκίνησαν από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο νυν γενικός επιθεωρητής της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), Ιωάν. Δερμιτζάκης, ο οποίος τον Ιούλιο του 2005 αντικατέστησε την κατηγορούμενη, ύστερα από απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά. Οπως μάλιστα υποστηρίζει ο ίδιος, η Μαργαρίτα Καραβασίλη έβλαψε την τιμή και την υπόληψή του μέσα από δημοσιεύματα στον Τύπο, όπου αναφέρθηκε σε «αδιαφανείς διαδικασίες», «αναξιοπιστία», «προκλητική σιγή» και «επιλεκτικούς ελέγχους» στη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων.

Στο κατηγορητήριο αναφέρονται ανάμεσα σε άλλα και δύο δημοσιεύματα της «Ε» (στις 13/11/2007 και στις 14/11/2007), σε ένα από τα οποία η κ. Καραβασίλη υποστήριξε τα εξής: «Υπέβαλα αλλεπάλληλα αιτήματα να συναντήσω τον νέο υπουργό για να τον ενημερώσω για την ΕΥΕΠ, αλλά δεν τα κατάφερα ποτέ έως τον Ιούλιο του 2005 που με αντικατέστησε με τον προϊστάμενο του Τομέα Ν. Ελλάδας, κ. Γιάννη Δερμιτζάκη και απομακρύνθηκα από τη θέση μου (αν και είχα 5ετή θητεία)», αλλά και ότι «οι έλεγχοι στον Ασωπό είχαν ουσιαστικά ατονήσει από τις αρχές του 2005, παρά το γεγονός ότι είχα δώσει εντολή να διατηρηθεί το θέμα σε προτεραιότητα, δεδομένου ότι ο προϊστάμενος του Τομέα Ν. Ελλάδας ακολουθούσε δική του "πολιτική", παρακάμπτοντας τις εντολές μου και έχοντας δημιουργήσει δίαυλο επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία εν αγνοία μου, τη στιγμή που εγώ είχα αφοσιωθεί στην προώθηση και εξέταση όσο το δυνατόν περισσότερων υποθέσεων και ειδικότερα αρμοδιότητας του Τομέα Β. Ελλάδας της ΕΥΕΠ, που στελεχωνόταν μόνον από 4 άτομα», μας απαντά η Μ. Καραβασίλη.

Στην ακροαματική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή και διεκόπη για τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, έχουν ήδη καταθέσει δύο μάρτυρες, ο μηνυτής κ. Δερμιτζάκης και μία υπάλληλος της ΕΥΕΠ.

Από την πλευρά της, η κ. Καραβασίλη μέσω των συνηγόρων της, Νίκου Κωνσταντόπουλου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, ανέδειξε ακόμα μία φορά τα όσα είχε καταγγείλει στον Τύπο η κατηγορουμένη, επισημαίνοντας ότι στην υπόθεση του Ασωπού από το 2005 οι έλεγχοι έχουν μειωθεί, ενώ σε μία ακόμα σημαντική υπόθεση στο Λαγονήσι, όπου εμπλέκεται μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, η πράξη Βεβαίωσης Παράβασης έχει ανακληθεί, όπως αποδέχτηκε και ο Ι. Δερμιτζάκης.

------
Αντ.Ξ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/09/2008


 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2362