Τα Δωδεκάνησα μέσα από τα μάτια των παιδιών τους!
Ημερομηνία Saturday, September 27 @ 06:11:58 UTC
Θέμα Νησιά


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  Περιβάλλοντος & Πολιτισμού
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008 
 
Τα Δωδεκάνησα μέσα από τα μάτια των παιδιών τους!Μετά τους μαθητές στην Αμοργό, Σίφνο, Σέριφο και Αντίπαρο, 265 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από τα βόρεια Δωδεκάνησα συμμετέχουν στο μεγάλο πρόγραμμα του Αειφόρου Αιγαίου, εκφράζοντας δημιουργικά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς για τον τόπο τους. Με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι επίδοξοι φωτογράφοι ηλικίας 12 έως 18 από την Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Αγαθονήσι, Αστυπάλαια και Λειψούς απεικόνισαν ό,τι τους προξενεί θετικές και αρνητικές εντυπώσεις από την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στο νησί τους. 

Οι φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα του Διαγωνισμού με θέμα «Τι μου αρέσει στο νησί μου και θέλω να διατηρηθεί και τι θέλω να αλλάξει;» που διοργάνωσε το Πρόγραμμα «Αειφόρο Αιγαίο» της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σε συνεργασία και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΒΣ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Τι θέλουν λοιπόν να διατηρηθεί στο νησί τους οι μικροί μαθητές; Τα μνημεία, τα μονοπάτια, αλλά και το φυσικό τοπίο για να μπορούν να το απολαμβάνουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι επισκέπτες. Στοιχεία, δηλαδή, που σχετίζονται άμεσα με το οικονομικό μέλλον του νησιού τους. Και τι θέλουν να αλλάξει; Τα παράπονα των μαθητών αφορούν την υπερδόμηση που απειλεί τα τοπία και τις γεωργικές καλλιέργειες και τελικά τον τουρισμό. 

Τα εγκαίνια των εκθέσεων φωτογραφίας σε Λέρο, Κάλυμνο και Αγαθονήσι θα πραγματοποιηθούν τις εξής ημερομηνίες:

Λέρος: Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008, ώρα 18:30, 2ο Γυμνάσιο Λέρου-ΕΠΑΛ
Κάλυμνο: Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008, ώρα 18:30, 1ο Δημοτικό Πόλεως (Παρθεναγωγείο)
Αγαθονήσι: Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008, ώρα 14:00, Γυμνάσιο Αγαθονησίου
 
Την ημέρα των εγκαινίων θα απονεμηθούν βραβεία στους μαθητές που ξεχώρισαν με τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό.

Οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο σε Κω, Πάτμο, Αστυπάλαια και Λειψούς. 

Περισσότερες πληροφορίες:

Γεωργία Κίκου, Υπεύθυνη Δράσεων Ευαισθητοποίησης του Προγράμματος για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τηλ. 210-3225245, εσωτ. 116, aigaio@ellinikietairia.gr, www.ellet.gr , www.diktioaigaiou.gr
Φίλιππος Παπανικολάου, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΒΣ Δωδεκανήσου τηλ. 22420-30155, bsgperek@grde.dod.sch.gr
 

 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2335