Τήνος - Το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε οικοδομικές άδειες στον ?γιο Σώστη
Ημερομηνία Sunday, June 11 @ 12:57:31 UTC
Θέμα Τήνος


Το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε οικοδομικές άδειες στον ?γιο Σώστη

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε δύο οικοδομικές άδειες που είχαν εκδοθεί από την Πολεοδομία Κυκλάδων για συνέχιση εργασιών στον ?γιο Σώστη Τήνου. Συγκεκριμένα, ανέτρεψε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και ακύρωσε δύο οικοδομικές άδειες που είχαν εκδοθεί από την Πολεοδομία Κυκλάδων. Ακύρωσε επίσης την πράξη της ίδιας Πολεοδομίας του 2001 για συνέχιση των οικοδομικών εργασιών, όπως και τη νομαρχιακή απόφαση του 1998, που είχε εγκρίνει την κατάτμηση οικοπέδου.
Το ΣτΕ με παλιότερες αποφάσεις του, του έτους 1996, είχε κρίνει μη νόμιμο τον καθορισμό ορίων του οικισμού γιατί συμπεριέλαβε στα όρια του μέρος βιοτόπου, με προφανώς δυσμενείς για αυτόν συνέπειες. Τώρα, το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμες και τις νεότερες αυτές αποφάσεις, καθώς δεν έχει βεβαιωθεί πως τα όρια του οικισμού, που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Σώστη, έχουν χαραχθεί με τρόπο που να διασφαλίζει το απρόσβλητο των οικοσυστημάτων του βιοτόπου, όπως απαιτείται συμφωνάμε το νόμο. 'Ετσι, το ΣτΕ έκανε δεκτή προσφυγή κατοίκων της περιοχής που στρέφονταν εναντίον των σχετικών αποφάσεων και αδειών.
(Το άρθρο αυτό είναι αναδημοσίευση από τον δικτυακό τόπο news.in.gr του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη στις 8/3/06)
πηγή: «τηνιακή ΕΝΔΟΧΩΡΑ»

6ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=233