Ερμούπολη - Αντικαταναλωτικό παζάρι
Ημερομηνία Friday, September 19 @ 19:32:20 UTC
Θέμα Σύρος


Παζάρι!
 
Ανταλλακτικό και χαριστικό!

επίσης: τέχνη από σκουπίδια / ζωντανή μουσική/ κουκλοθέατρο / ποτά-φαγητό και άλλα…..
 
Στο προαύλιο του κτιρίου Κορνιλάκη
(Σάββατο 18 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί έως το  βράδυ)

Ξαναδώσετε αξία στα πράγματά σας!

Ανταλλάξετε πράγματα ακριβά για σας με πράγματα ακριβά για άλλους!

Χαρίστε πράγματα που δεν χρειάζεστε/ ανακυκλώστε ένα μέρος από το παρελθόν σας!

Το παζάρι θα στηθεί στο προαύλιο του κτηρίου Κορνιλάκη και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε θέλει να ανταλλάξει ή να χαρίσει ρούχα, βιβλία, δίσκους μουσικής, αντικείμενα κλπ. Το στήσιμο είναι δικιά σας υπόθεση και θα γίνεται επί τόπου. Φροντίστε εκτός από τα πράγματα που θα φέρετε να ανταλλάξετε ή να χαρίσετε να έχετε μαζί σας και κάποιο ύφασμα που θα χρησιμοποιηθεί ως πάγκος για τα πράγματά σας, καθώς επίσης  κρεμάστρες, σχοινιά ή ό,τι άλλο νομίζετε πως θα χρησιμέψει.
Θα ήταν βολικότερο να φτιάξετε τον πάγκο μαζί με φίλους σας αλλά μπορείτε και μόνος ή μόνη. Λειτουργικότερο θα ήταν το παζάρι να στηθεί από παρέες και έτσι αν κάποιος έρθει μόνος του έχοντας ένα αντικείμενο να μπορεί να «στήσει» στο πάγκο μιας ομάδας.
Στο παζάρι μπορείτε να ανταλλάξετε πράγματα, που σημαίνει να δώσετε κάτι που το έχετε σε εκτίμηση και να πάρετε κάτι που σας αρέσει και νομίζετε ότι αξίζει το κόπο να αποκτήσετε. Επίσης μπορείτε να χαρίσετε πράγματα που δεν τα θέλετε πια και πιστεύετε ότι θα τα ήθελε κάποιος άλλος.


Κατά την διάρκεια του παζαριού θα πραγματοποιηθεί κατασκευή μικρών μουσικών οργάνων και κούκλων από άχρηστα υλικά, για παιδιά και ενήλικες, με στόχο την συμμετοχή όλων στην γιορτή που θα σημάνει το τέλος του παζαριού. Όποιος θέλει μπορεί να φέρει μαζί του υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τις κατασκευές (πλαστικά ή μεταλλικά κουτάκια, εφημερίδες, χαρτιά, άχρηστες συσκευασίες, σπάγκο, σύρμα, σελοτέιπ ή χαρτοταινία, όσπρια, χαλίκια κλπ.), καθώς και το δικό του μουσικό όργανο! (Μην φέρετε γυάλινα ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα).


Θα εξυπηρετούσε στην διοργάνωση του παζαριού, αν δηλώνατε τη συμμετοχή σας στο  bmyrtob@yahoo.com ή στο 6932390956 (Μυρτώ), χωρίς αυτό να αποτελεί όρο για τη συμμετοχή σας.


Πότε μπορείτε να στήσετε; 10:00 - 12:00 αλλά και οποιαδήποτε άλλη ώρα λειτουργίας του παζαριού.
Ποιοι είναι οι όροι συμμετοχής;
1. Να πάρετε στο τέλος του παζαριού όσα από τα πράγματά σας δεν θα ανταλλαχθούν ή δεν θα χαριστούν.
2. Να έχετε μαζί σας τσάντες όπου θα μπορείτε να βάλετε τα πράγματα που θα «ψωνίσετε» και αν μπορείτε αυτό να το διαδώσετε, γιατί δεν θα υπάρχει κάποιο στοκ από σακούλες.


v      Διαβάστε στο blog του «Συνδετήρα»      
http://sindetiras.wordpress.com/%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf/  το σχετικό με το παζάρι κείμενο «Kαταναλωτισμός και αντικαταναλωτισμός».

v      Συνεχίστε να χαρίζετε και να ανταλλάσσετε αντικείμενα και μετά το παζάρι μέσα από τη στήλη «χαρίζονται» στο blog του Συνδετήρα
http://sindetiras.wordpress.com/%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9/
 
Ομάδα «Συνδετήρας»Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2311