Σαντορίνη - Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα για το ναυάγιο του SEA DIAMOND
Ημερομηνία Saturday, August 23 @ 08:48:59 UTC
Θέμα Θήρα


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με την κατάληψη των γραφείων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου,
απάντησαν οι κάτοικοι της Σαντορίνης στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό Κυβέρνησης και αρμοδίων τοπικών Φορέων, στο μείζον για αυτούς, ζήτημα της ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond .


Η κινητοποίηση των Θηραίων πολιτών, ήταν αποτέλεσμα της αγανάκτησης τους, όταν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο διεθνής διαγωνισμός με το κατατεθειμένο ενδιαφέρον εταιρειών παγκοσμίου κύρους και φήμης για την επιχείρηση ανέλκυσης, η οποία είναι εφικτή, έχει δηλωθεί άλλωστε από όλους, αίφνης με ημερομηνία 09/07/2008 απευθύνεται στο Πολυτεχνείο και μάλιστα στον καθηγητή Ψαραύτη όχι για να συμβάλλει στην διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων ενδιαφέροντος αλλά με αίτημα την χορήγηση γνωμοδότησης για το εφικτό ή όχι της ανέλκυσης.
Από την δυναμική αυτή κινητοποίηση της 21/08/2008, η οποία έγινε παρουσία χιλιάδων επισκεπτών του νησιού αλλά και επισκεπτών που προέρχονταν από τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας LOUIS και στους οποίους η Συντονιστική επιτροπή διένειμε ενημερωτικό φυλλάδιο, υπήρξε η δέσμευση του Προέδρου και δύο μελών του Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου ότι σε άμεση συνεδρίαση τους θα επαναδιατυπώσουν το αίτημα τους προς το ΕΜΠ, που δεν θα είναι η γνωμοδότηση του αν είναι ή όχι εφικτή η ανέλκυση αλλά θα ζητά το διορισμό μελών του για την συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης, έργο της οποίας θα είναι ο καθορισμός των όρων απάντλησης- ανέλκυσης.
Τέλος, δεσμεύτηκαν ότι στην επόμενη δυναμική κινητοποίηση του Θηραικού λαού, που θα λάβει χώρα στον Πειραιά, μπροστά από το κτίριο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, θα συμμετέχει και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου.
Ήταν εντυπωσιακή η αγωνιστικότητα των κατοίκων, οι οποίοι με δύναμη ψυχής δήλωσαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα έως ότου το κουφάρι του πλοίου απαγγιστρωθεί από τα σπλάχνα της καλντέρας.
Είναι πεπεισμένοι ότι ο ενωμένος τους αγώνας θα δικαιωθεί και δεν θα παύσουν να κραυγάζουν όσο τα ώτα της Κυβέρνησης και Υπουργού, κωφεύουν.
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥ Κ/Z SEA DIAMOND
 
ΘΗΡΑ 22/08/2008

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2249