Σάμος - Τι γυρεύει ένας αυτοκινητόδρομος στο αρχαιολογικό πάρκο;
Ημερομηνία Thursday, August 21 @ 19:29:44 UTC
Θέμα Σάμος


ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ;

Όπως μας πληροφόρησαν οι τοπικές εφημερίδες και ο τηλεοπτικός σταθμός, - εμείς δεν προσκληθήκαμε, και δεν έχουμε άμεση γνώση των συμβάντων, είναι πάγια καθώς φαίνεται τακτική ο αποκλεισμός μας -με πρωτοβουλία του Νομάρχη Σάμου κ. Μανόλη Κάρλα, πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο ΔΟΡΥΣΑ [Πυθαγόρειο] και την συμμετοχή του Πνευματικού Ιδρύματος «Ν. Δημητρίου», συνέδριο για την δημιουργία ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ.

Η προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου, για την ανάδειξη των θαμμένων θησαυρών του νησιού μας, είναι αξιέπαινη και αξίζει κάθε δυνατή συμπαράσταση.

Εκείνο που μας ανησύχησε, είναι ότι στην πρόταση της Ν.Α. όχι μόνο δεν ακούστηκε τίποτα για το Αρχαίο Θέατρο και τα Αρχαία Τείχη, αλλά μας ξάφνιασε η πρόταση για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου, που θα διασχίζει το Αρχαιολογικό Πάρκο.
Εν τάξει, ο Νομάρχης είναι πολιτικό πρόσωπο, σκέφτεται και πράττει πολιτικά. Τίποτα το μεμπτό. Όμως ο κ. Τηλαύγης Δημητρίου προΐσταται σε ένα Ίδρυμα, που υποτίθεται πως εκπέμπει κάποιο πνευματικό Φως και παράγει και προάγει τον πολιτισμό. Δεν περπάτησε ο κ. Δημητρίου, το αρχαιολογικό πάρκο της Ακρόπολης; Τι δουλειά έχει ένας αυτοκινητόδρομος μέσα σε ένα Αρχαιολογικό Πάρκο, έστω και Φυσικής Ιστορίας ή και αναψυχής; Σε ποιο μέρος του κόσμου, από το Μπαγλαντές ως την Γη του Πυρός, υπάρχουν αυτές οι ύποπτες κατασκευές; Μόνο στα Σαφάρι της Αφρικής διασχίζουν τα Ζωολογικά πάρκα, εκτάσεων εκατοντάδων χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομοι.

Ο κ. Δημητρίου οφείλει να δώσει μια απάντηση. Τα Πνευματικά Ιδρύματα, όπου υπάρχουν ανοίγουν δρόμους πολιτισμού, και όχι αυτοκινητόδρομους σε Πάρκα, που μπορεί να εξυπηρετούν και επαγγελματικά συμφέροντα.
Θαυμάσιο το όραμα, η ενοποίηση και η ανάδειξη των αρχαιολογικών τόπων του νησιού μας. Αλλά αυτή η πρόταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για τον αυτοκινητόδρομο, που αποδέχτηκε με χαρά το πνευματικό ίδρυμα « Ν. Δημητρίου» μας προβληματίζει.

Από την μια το μπάζωμα της «Γλυφάδας» και από την άλλη τώρα ο αυτοκινητόδρομος που θα διασχίζει τo Αρχαιολογικό πάρκο, κάτι ύποπτο κινείται στον αρχαιολογικό χώρο του Πυθαγορείου...

Να ρωτήσουμε την κ. Βιγλάκη προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας; Χαμένος κόπος. Εδώ τα μοναδικά Αρχαία Τείχη του Πολυκράτη, έχουν γίνει μαντριά και καλύβες ποιμένων... Κάτι ήξερε το προεδρείο του συνεδρίου και έβγαλε έξω όλη αυτή την ενοχλητική αρχαιολογική μας σαβούρα!!!

Σε όλα αυτά και άλλα που αποφεύγουμε προς το παρόν να αναφερθούμε, το Πνευματικό ίδρυμα «Ν. Δημητρίου» και ο εκπρόσωπός του κ.Τηλαύγης Δημητρίου, πρέπει να πάρει θέση. Να μας εξηγήσει τι γυρεύει, ένας αυτοκινητόδρομος μέσα σε αρχαιολογικό πάρκο.

---------------------------------------------------
Πηγή: εφημ. ΒΙΓΛΑ, Ιούνιος-Ιούλιος 2008Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2240