Σαντορίνη - Αδιαφορία της Κυβέρνησης σχετικά με την ανέλκυση του SEA DIAMOND
Ημερομηνία Thursday, August 21 @ 19:05:13 UTC
Θέμα Θήρα


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, για την μέχρι σήμερα αδιαφορία της Κυβέρνησης και του εφοπλιστή, σχετικά με την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND.

Πέρασαν 17 μήνες και ουδείς από τους υπεύθυνους έχει αναλάβει το μερίδιο ευθύνης
που του αναλογεί αλλά και ουδείς επίσημος φορέας Κυβέρνηση – Υπουργείο-Λιμενικό Ταμείο, έχει ενημερώσει υπεύθυνα το Θηραϊκό λαό, για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις.
Πιστεύουν άραγε ακόμη ότι, το κουφάρι του ναυαγίου θα ξεχαστεί στα νερά της καλντέρας και οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα εγκαταλείψουν τον αγώνα τους;
Είναι γελασμένοι.

Με την κινητοποίηση – διαμαρτυρία της Πέμπτης 21 Αυγούστου καλούμε τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες που απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά και τις ομορφιές του μοναδικού σε κάλλος νησιού, της Σαντορίνης να παραρευθούν στο χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, πρώην Κοινότητας Φηρών, για να ενώσουμε όλοι μαζί τις φωνές μας, ώστε να ακούσουν επιτέλους οι υπεύθυνοι.
Η μέχρι σήμερα αδιαφορία των κρατικών φορέων, απειλεί το νησί μας με σοβαρή οικολογική καταστροφή όσο και αν θέλουν κάποιοι να το διαψεύδουν.
 
Καλούμε λοιπόν όλους εσάς την Πέμπτη 21 Αυγούστου και ώρα 10.00πμ στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου, πρώην Κοινότητας Φηρών, δίπλα στο Τελεφερίκ, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
 
Φτάνει πια, δεν πάει άλλο.
Οι διακοπές του καλοκαιριού τελειώνουν.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

·        ?μεση και συνεχή ενημέρωση για τις κινήσεις των αρμοδίων –υπευθύνων σχετικά με την επιχείρηση της ανέλκυσης του SEA DIAMOND.
 
·        ?μεση αξιολόγηση των προσφορών του δημόσιου διαγωνισμού, στον οποίο εταιρίες παγκόσμιου κύρους, δηλώνουν ότι η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου είναι εφικτή.
 
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με δυναμικότερες κινητοποιήσεις.
 
Η ανέλκυση του SEA DIAMOND είναι πλέον υπόθεση δική μας.
 
 
Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων ΠολιτώνΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2237