Αλωνίζουν οι μπράβοι στην Μύκονο
Ημερομηνία Monday, August 04 @ 18:20:50 UTC
Θέμα Μύκονος


Αλωνίζουν οι μπράβοι στη Μύκονο
Καθημερινά αποκαλύπτονται νέα κρούσματα άγριου ξυλοδαρμού
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!
Ο δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης εμφανίζεται να αγνοεί την κατάσταση και επιμένει πως δεν υπάρχουν μπράβοι στο νησίΝέα περιστατικά άγριου ξυλοδαρμού τουριστών από μπράβους στη Μύκονο αποκαλύπτονται καθημερινά, δίνοντας μια εικόνα Φαρ Ουέστ για το νησί των ανέμων.
Τις συμπλοκές με πρωταγωνιστές φουσκωτούς των μπαρ και θύματα νεαρούς τουρίστες καταγγέλλουν φορείς και κάτοικοι της Μυκόνου που αποκαλύπτουν ένα καθεστώς ατιμωρησίας για τους θύτες.

«Ο αδελφός μου κι εγώ είχαμε μια διαμάχη με έναν οδηγό ταξί που δεν ήθελε να μας δώσει πίσω τα ρέστα μας. Ξαφνικά είδαμε τον ταξιτζή να καλεί κάποιον από το κινητό του. Σε λίγα λεπτά μαζεύτηκαν 15 Έλληνες που άρχισαν να μας χτυπούν με ρόπαλα, αλυσίδες, μπουνιές και κλωτσιές, και μας ζητούσαν να τους δώσουμε τα πορτοφόλια μας», περιγράφει την οδυνηρή εμπειρία που έζησε τον Ιούλιο ο Νταν Χέκεντορφ.  Xρειάστηκε να κάνει σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να μη χάσει το μάτι του. «Η κόγχη του ματιού μου κομματιάστηκε και χρειάστηκε να υποβληθώ σε σειρά επεμβάσεων. Ο γιατρός που με χειρούργησε μου είπε πως βασικά είμαι τυχερός που ζω», λέει ο κ. Χέκεντροφ, ο οποίος θέλησε να δημοσιοποιήσει τη δική του ελληνική περιπέτεια. «Προσωπικά κάνω έκκληση στο αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσουν μια προειδοποίηση στους τουρίστες για τους κινδύνους που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν».

Την αποκάλυψη πως την εβδομάδα που δολοφονήθηκε ο νεαρός Αυστραλός έγιναν τρεις ακόμη επιθέσεις μπράβων σε τουρίστες κάνει ο δημοτικός σύμβουλος της Μυκόνου Γιάννης Κουκάς. Όπως αποκαλύπτει, μπράβοι γνωστού κλαμπ στη Χώρα της Μυκόνου ξυλοφόρτωσαν ομάδα Ισπανών τουριστών, ενώ στο αστυνομικό τμήμα έγινε και καταγγελία για βιασμό τουρίστριας. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης εμφανίζεται να αγνοεί την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και επιμένει πως δεν υπάρχουν μπράβοι και, αν υπάρχουν, αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.

Μόνο το περυσινό καλοκαίρι στη Μύκονο σχηματίστηκαν 130 δικογραφίες για κατοχή και χρήση ναρκωτικών οι οποίες εκκρεμούν τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους βρίσκονται και πάλι ανενόχλητοι στο νησί, όπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

«Η Μύκονος, όπως και όλα τα ελληνικά νησιά που γίνονται προορισμός χιλιάδων τουριστών, δεν έχουν ανάγκη επιπλέον αστυνόμευσης», απαντά η Ελληνική Αστυνομία στις καταγγελίες πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού στους τουριστικούς προορισμούς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., «ειδικά για τη Μύκονο είχαμε λάβει την πρόνοια να ενδυναμώσουμε την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη με 110 άτομα. Για να είναι πιο καθαρή η κατάσταση, στην Κυψέλη υπηρετούν 70 αστυνομικοί».


«Γιατί τους άφησαν ελεύθερους;»

ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ από την απόφαση του δικαστηρίου που άφησε ελεύθερους τους 3 από τους 4 δράστες της δολοφονίας του γιου του δηλώνει ο Όλιβερ Ζαμίτ.«Αδυνατώ να κατανοήσω αυτή την απόφαση», δήλωσε φανερά οργισμένος. Για όσους τον έζησαν από κοντά από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα, τη στιγμή που πληροφορήθηκε πως οι 3 από τους 4 αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση ενός από αυτούς να δίνει το «παρών» μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, ήταν η πρώτη που έδειξε πραγματικά θυμωμένος.

«Θέλω ο κόσμος να μάθει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που αφαίρεσαν τη ζωή του γιου μου. Να δει τα πρόσωπά τους. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν εκεί όταν δολοφονήθηκε ο γιος μου. Όχι όμως για να τον βοηθήσουν. Γιατί λοιπόν να προστατεύονται;», έλεγε μη μπορώντας να συγκρατήσει την οργή του. Σε ιδιωτικές του συζητήσεις ζητούσε να μάθει τι προβλέπει η ελληνική Δικαιοσύνη για όσους συμμετέχουν σε δολοφονίες, προκειμένου, όπως έλεγε να κατανοήσει το σκεπτικό της απόφασης. Ζήτησε μάλιστα, απευθυνόμενος στους γονείς όλου του κόσμου, να έρθουν στη θέση της οικογένειάς του και να καταλάβουν πώς νιώθουν, όταν ξέρουν ότι οι τρεις από τους υπεύθυνους για τον θάνατο του γιου του είναι ακόμα ελεύθεροι.

«Δεν θέλω να δω τους δράστες. Νιώθω οργή γι΄ αυτούς, αλλά μόνο γι΄ αυτούς. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχο πολιτισμό και οι άνθρωποί της μου έχουν συμπαρασταθεί πολύ», έλεγε και μετέφερε τις ευχαριστίες του για τους χιλιάδες ανθρώπους που μέσω του Διαδικτύου έχουν εκφράσει τη θλίψη τους για τον χαμό του γιου του.

«Με την Ελλάδα θα συνεχίσω να είμαι δεμένος συναισθηματικά. ?λλωστε εδώ βρίσκονται τα όργανα του γιου μου και κατά κάποιο τρόπο συνεχίζει να ζει εδώ», είπε ο κ. Ζαμίτ, που εξέφρασε την επιθυμία να συναντήσει και να γίνει φίλος με τους 4 ανθρώπους που πήραν ζωή από τον θάνατο του Ντουζόν.

Οι μεταμοσχεύσεις
Ικανοποιητικά εξελίσσεται η μετεγχειρητική κατάσταση των τεσσάρων ασθενών που δέχτηκαν τα μοσχεύματα. Το πάγκρεας και ένας νεφρός δόθηκε σε 34χρονο από την Κοζάνη που χειρουργήθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ο δεύτερος νεφρός σε 43χρονο Αθηναίο στον Ευαγγελισμό, και το ήπαρ σε 37χρονη από την Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται επίσης στο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με το διευθυντή της κλινικής μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Δημήτρη Τακούδα, και οι δύο ασθενείς δέχτηκαν τα μοσχεύματα, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και δεν παρουσίασαν επιπλοκές, αν και σε κάθε περίπτωση οι πρώτες 48 ώρες μετά την επέμβαση θεωρούνται κρίσιμες.

Όπως έγινε γνωστό η οικογένεια Ζαμίτ θα τιμηθεί την επόμενη εβδομάδα στο παγκόσμιο συνέδριο μεταμοσχεύσεων για την προσφορά τους. Χθες στο Σίδνεϊ και στη Μύκονο έγιναν δύο παράλληλες εκδηλώσεις μνήμης για τον άτυχο Ντουζόν Ζαμίτ.

-----------------------------------
ΤΑ ΝΕΑ, 4 Αυγούστου 2008Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2205