Δάσος Στροφυλιάς - Ως πότε θα περιμένει...
Ημερομηνία Wednesday, July 16 @ 04:30:35 UTC
Θέμα


«Η Στροφυλιά σε περιμένει… Ως πότε;»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε το γενικό σύνθημα «Η Στροφυλιά σε περιμένει… Ως πότε;», ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς ξεκίνησε φέτος μια μεγάλη προσπάθεια για τη συγκέντρωση εθελοντών και τη συστράτευση των φορέων της περιοχής για την προστασία της Στροφυλιάς, με σημείο αιχμής τη φύλαξη του δάσους από τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.
Η καμπάνια προσέλκυσης εθελοντών ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο με τη διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης που έγινε στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο Πατρών και έχει αποδώσει τους πρώτους καρπούς, αφού ήδη οι πρώτοι εθελοντές εντάχθηκαν στο καθημερινό πρόγραμμα φύλαξης της περιοχής.
Παράλληλα, κατόπιν επαφών που έγιναν από το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών και την 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου, εξασφαλίστηκε 24ωρη υπηρεσία της Πυροσβεστικής στην περιοχή, καθώς και έκτακτες περιπολίες στρατιωτών της Πολεμικής Αεροπορίας, έτσι ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ασφάλειας.
Η καμπάνια προσέλκυσης εθελοντών, που έχει αρχίσει να υλοποιείται, περιλαμβάνει καταχωρήσεις και ραδιοφωνικά μηνύματα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και προβολή στον αθηναϊκό Τύπο και το Διαδίκτυο. Την προσπάθεια υποστηρίζουν η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού του Δήμου Πατρέων και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων.
Η περυσινή εμπειρία από τη δράση των εθελοντών στην προστασία της περιοχής από τον κίνδυνο πυρκαγιάς ήταν εξαιρετικά θετική. Φέτος ο στόχος είναι η εθελοντική προσφορά να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.
Με σημείο συνάντησης και επαφών τα γραφεία του Φορέα και τα οικήματα που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Λαρισσού, οι εθελοντές θα συνεργαστούν με τα στελέχη και τους επόπτες του Φορέα Διαχείρισης για την κατάρτιση ενός οργανωμένου προγράμματος φύλαξης της περιοχής, ενώ θα προηγηθεί συντονισμός και εκπαίδευση των εθελοντών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελοντισμού μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης (τηλ. 26930 31939, Λάππα Αχαΐας, email: fdks@otenet.gr), καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή 8.30 – 2.30.

 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2168