Μνημόνιο συνεργασίας για το Περιβάλλον
Ημερομηνία Sunday, July 06 @ 08:53:44 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Μνημόνιο συνεργασίας για το περιβάλλον

Μνημόνιο συνεργασίας για το περιβάλλον υπέγραψαν χθες οι πρόεδροι και πρυτανικές αρχές 12 μεγάλων κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, με σκοπό τη διεκδίκηση, τη διάσωση και τη θεσμοθέτηση των ελεύθερων χώρων στο Λεκανοπέδιο, ύστερα από πρόσκληση της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς.


Σύμφωνα με το μνημόνιο, οι υπογράφοντες συμφωνούν ότι -μετά και τη φωτιά της Πάρνηθας- το πρόβλημα για το Λεκανοπέδιο είναι οξύτατο αναφορικά με την υποβάθμιση που έχει υποστεί το περιβάλλον. Για την επίτευξη των σκοπών του μνημονίου η πρωτοβουλία των φορέων θα αποβλέπει σε κινήσεις όπως η θεσμική κατοχύρωση των ελεύθερων χώρων, η καταγραφή και διά νόμου κατοχύρωση όλων των μεγάλων χώρων ως κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, αποκλειόμενης της οικοδομικής-εμπορικής τους εκμετάλλευσης, καθώς και η υλοποίηση της κοινωνικής επιταγής για την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.

Για την αποτελεσματικότητα αυτής της συνεργασίας θα συγκροτηθεί «Μόνιμη Επιτροπή Συνεργασίας», επικεφαλής της οποίας θα είναι οι πρόεδροι και πρυτάνεις που συνυπογράφουν το μνημόνιο. Παράλληλα, συγκροτείται και «Συντονιστική Επιτροπή Παρακολούθησης», στην οποία θα μετέχουν πρόσωπα υποδεικνυόμενα από τους φορείς, που διακρίνονται για τις επιστημονικές και τεχνικές τους γνώσεις. «Πρόκειται για ένα μνημόνιο-δέσμευση απέναντι στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, ώστε να διασωθούν όλοι οι ελεύθεροι δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι με σκοπό την αύξηση των χώρων πρασίνου και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Λεκανοπέδιο», υπογράμμισε η υπερνομάρχης Ντίνα Μπέη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το μνημόνιο συνυπέγραψαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και οι εκπρόσωποι των ΤΕΕ, ΤΕΔΚΝΑ, Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιά, Πανεπιστημίου Αθηνών, ΕΜΠ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών και Πειραιά.

 

-------------------------------------
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/07/2008

 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2142