Δελτίο Τύπου - Ακρίβεια
Ημερομηνία Sunday, July 06 @ 08:18:52 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

                                                      28.6.2008    
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ Η ακρίβεια πλήττει ανέλεγκτα το φτωχό βαλάντιο των Ελλήνων εξανεμίζοντας τις ελάχιστες αυξήσεις συντάξεων, μισθών και ημερομισθίων. Ήδη από τον Μάϊο του 2007 έως τον Μάϊο του 2008 ο τιμάριθμος ανέβηκε από το 2,6% στο 4,9%. Το 2005 η Ελλάδα ήταν, 59η στην λίστα των ακριβότερων χωρών, το 2006 ήρθε 26η και το 2008 ίσως στα μέσα της 2ης δεκάδας. 3,5εκ. ‘Ελληνες χρεωμένοι στις τράπεζες που τα κέρδη τους ξεπέρασαν το 2007 τα 7 δις. εκ. ευρώ. 1,5εκ. απλήρωτες συναλλαγματικές το 2007.
      Όταν το 66% των συντάξεων είναι κάτω των 600ευρώ, και οι μισθοί ιδιαίτερα των νέων εργαζομένων κάτω των 700ευρώ, σύν τους παράγοντες ανεργία και υποαπασχόληση, που βρίσκεται το κράτος πρόνοιας; Όταν σύμφωνα με την ετήσια έκθεση οικονομικών και κοινωνικών δεικτών, το 41% των Ελλήνων δεν μπορούν να κάνουν διακοπές ούτε ελάχιστες μέρες, το 23% έχουν πρόβλημα στοιχειώδους διατροφής, το 27% δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς των Δ.Ε.Κ.Ο., όταν ο αριθμός των αθλίων το 2007 έφτασε το 1.590,000 Έλληνες! που είναι τα κράτος των μεταρρυθμίσεων και της προστασίας των αδύνατων; Αντί αυτού τα κέρδη των 10 μεγαλύτερων εμπορικών ομίλων που ελέγχουν το 70% του λιανεμπορίου αυξάνονται 20% κατ΄ έτος ξεπερνώντας το 2007 τα 6 δισ. ευρώ. Έτσι ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. αυξήσεως των τιμών από την παραγωγή στην κατανάλωση είναι 2,5 φορές, στην Ελλάδα δυστυχώς 5 φορές!
     Οι Οικολόγοι Ελλάδος θεωρούν πως πέρα από τα ζωτικά προβλήματα της υγείας και του περιβάλλοντος το πρόβλημα της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ είναι άμεσης προτεραιότητας και χρήζει ριζοσπαστικών μέτρων για την πάταξη της αισχροκέρδειας, που πηγάζει κυρίως από τα καρτέλ των εμπορικών επιχειρήσεων και των τραπεζών. Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα, ώστε συνενόντας, να μπεί βαθιά το νυστέρι της εξυγείανσης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στους τομείς της παραγωγής και της εμπορίας των καταναλωτικών αγαθών. Επίσης καλούμε τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως να αφήσουν κατά μέρος τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα να ζητήσουν να συγκροτηθεί το διακομματικό όργανο κατά της ακρίβειας, που θα οπλίσει τους  ελεγκτικούς μηχανισμούς με τις απαραίτητες γνώσεις, νόμους, τόλμη, θέληση και κύρος, για να μπορέσουν να τα βάλουν με τα μεγάλα συμφέροντα που κατατρώγουν τα σωθικά του δεσμώτη λαού μας.
 
                                                                             Εκ του γραφείου τύπου

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2129