Κέρκυρα - Νεοφιλελεύθερη σημαία στη κορυφή του νέου φρουρίου
Ημερομηνία Sunday, July 06 @ 08:02:43 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

Της Ναυσικάς Κυριάκη

    Αναζητείται τραπεζικός όμιλος για την ανάληψη ιστορικής πόλης που επιθυμεί να εκχωρηθεί, πόλης πρόσφατα καταχωρημένης στο κατάλογο πολιτιστικών μνημείων της UNESKO!!! Η παραχώρηση γίνεται και τμηματικά. Πληροφορίες κ. Σωτήρη Μικάλεφ Δήμαρχο Κερκυραίων. Το ερώτημα το απευθύνω προσωπικά, έχω όμως τη βεβαιότητα ότι βρίσκεται στο μυαλό πολλών άλλων συμπολιτών μας:

Γιατί κύριε Μικάλεφ; Πιστεύετε ειλικρινά ότι με αυτό τον τρόπο συντελείτε η ανάπτυξη και η αξιοποίηση ενός τόπου σαν την « Κέρκυρα ΜΑΣ» όπως συχνά κι εσείς την αποκαλείτε; Σκεφτήκατε πολύ πριν καταλήξετε ότι η ακρόπολη του  Νέου Φρουρίου είναι το ιδανικό σημείο για τη δημιουργία μουσείου Τυπογραφίας; Η μήπως πρόκειται εξαρχής για όρο και επιλογή των επενδυτών;  Και αν ήταν επιλογή τους εσείς τόσο πια αβίαστα λέτε ΝΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ; Και προσθέτουμε ένα εύλογο ερώτημα: Μουσείο τυπογραφίας μόνο στην ακρόπολη του νέου φρουρίου μπορεί να δημιουργηθεί; Η θα γίνει στην ακρόπολη του φρουρίου ή δεν μπορεί να γίνει πουθενά αλλού; Από τα γεγονότα βγαίνει το συμπέρασμα ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συστηματική πίεση για συμμετοχή των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο του πολιτισμού και κάποιοι τους υποβοηθούν.

   Αλήθεια, η πολιτική και αυτοδιοικητική σας συνείδηση είναι αυτή που σας καθοδηγεί να κάνετε διαπραγματεύσεις που αφορούν τα ιστορικά μνημεία του τόπου με τον όμιλο Τράπεζας Πειραιώς; Τα μνημεία αυτά είναι δεμένα με τη ψυχή και την ιστορία του Κερκυραϊκού λαού. Ο Κερκυραϊκός λαός,  ανεξάρτητος πλέον, τα παρέδωσε κληρονομιά στη πατρίδα και στην ανθρωπότητα ολόκληρη. ?λλο πράγμα η πατρίδα όμως και άλλο η εταιρεία. Πρόκειται για διαφορετικές και αντίθετες έννοιες.

    Η πολιτική που οδηγεί στο άνοιγμα των πυλών σε κάθε είδους εταιρεία και ιδιωτική πρωτοβουλία είναι νεοφιλελεύθερη πολιτική. Πρόκειται για εντονότερη συνέχιση της μακρόχρονης εφαρμοσμένης πολιτικής του ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία και τον πληθυσμό του νησιού μας. Και θα είναι σίγουρα μια κόλαση το μέλλον για τους κατοίκους της πόλης με τις εταιρείες και τους ομίλους να ωφελούνται κερδοσκοπικά, εις βάρος της ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς της πόλης και του νομού μας γενικότερα. Όπως και σε παλιότερες εποχές, στις εποχές του Λιστόν και της Πόρτα Ριάλα, τώρα στο όνομα της σύγχρονης καπιταλιστικής ψευτοανάπτυξης, ορισμένοι κύκλοι συμφερόντων επιδιώκουν να δημιουργήσουν τις νέες γενιές των αποκλεισμένων, των ποπολάρων και των χωριατών. Η εκτίμηση αυτή δεν είναι ακραία ούτε υπερβολική και θα έχουμε ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον να αναφερθούμε διεξοδικά. Για την ώρα θα τονίσουμε ότι τόσο η βρώμικη πόλη όσο και η συνολική υποβάθμιση στις υποδομές δεν αποτελούν άλλοθι για κανέναν από αυτούς που στοχεύουν να παρουσιάσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σαν σωτήρες και από μηχανής θεούς. Δεν μας ξεγελούν και θα τους αποκαλύψουμε. Αυτή τη στιγμή αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατυπώσουμε δημόσια την ασφαλή εκτίμηση ότι οι ψηφοφόροι της Κέρκυρας δεν είναι τα μέλη του ομίλου Πειραιώς ούτε οι παρατρεχάμενοι του κυρίου Σάλλα.

   Μία τελευταία πολιτική παρατήρηση: ο κύριος Μικάλεφ και η σημερινή δημοτική αρχή κέρδισαν την εκλογική εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας υποσχόμενοι την αντιμετώπιση της κρίσης με πολιτικές κοινωνικής ευαισθησίας και στήριξης του πολιτισμού. Αυτό που βλέπουμε στη πράξη είναι συντηρητικό και ολοσχερώς απογοητευτικό.


 Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2125