Μονοπάτια της νότιας Σύρου
Ημερομηνία Wednesday, June 25 @ 00:16:11 UTC
Θέμα Σύρος


Εναλλάκτικός τουρισμός:
Μονοπάτια της Νότιας Σύρου 
http://users.otenet.gr/~stskiath

Tο περπάτημα στη φύση είναι άσκηση που συμβάλει στην ψυχική και σωματική μας ισορροπία. Ολο και περισσότεροι πολίτες της Σύρου -ανάμεσά τους μαθητές ,συνταξιούχοι , τουρίστες - πεζοπορούν κάθε τόσο ξεκινώντας από την επιθυμία να γνωρίσουν την Σύρο βήμα προς βήμα. Μέχρι στιγμής είναι σηματοδοτημένα αρκετά μονοπάτια της Ανω Μεριάς ενώ υπολείπονται και άλλα προς σηματοδότηση. Με κέντρο μια ζωή με υγεία πρωτοστατούμε με μεράκι στη χαρτογράφηση , πιστεύουμε με σημαντική ακρίβεια , των μονοπατιών στο Νότιο Τμήμα της Σύρου, για περιπατητικές διαδρομές με φυσιολατρικό ενδιαφέρον και ειδικά τα προτείνουμε όταν πνέουν ισχυροί βοριάδες . Η εργασία αυτή των 2 σελίδων για κάθε μονοπάτι (Σκίτσο με αντίστοιχες φωτογραφίες + τμήμα του Χάρτη) απαίτησε απασχόληση δεκάδων ωρών και αρκετά έξοδα.

Όλες οι σελίδες είναι σε ψηφιακή μορφή, άρα μπορούν να εγκατασταθούν σε κάποιο επίσημο Internet Site των Κυκλάδων. Σαν παράδειγμα, έχουμε εγκαταστήσει για δοκιμαστική χρήση μέχρι τέλους του 2007 τα σκίτσα με τις αντίστοιχες φωτογραφίες και τα αντίστοιχα τμήματα του χάρτη για 3 μονοπάτια που αντιπροσωπεύουν 3 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας στη διεύθυνση: http://users.otenet.gr/~stskiath. Αυτή η εργασία των 35 σελίδων παραδίδεται σε αρχεία jpeg image ώστε όποιος κατέχει το CD-ROM να μπορεί να τα εκτυπώσει με το software Adobe Photoshop αλλά και να τα εγκαταστήσει σε κάποιο site στο INTERNET. Η όλη εργασία των 17 μονοπατιών θα επιδειχθεί και απόσπασμα της καθώς και αντίγραφο CD-ROM θα παραδοθεί στους συνημμένους αποδέκτες.

Η ολοκληρωμένη εργασία των 16 μονοπατιών θα επιδειχθεί και απόσπασμα της καθώς και αντίγραφο CD-ROM θα παραδοθεί στους συνημμένους αποδέκτες. 
Πιστεύουμε ότι θα τύχει κάποιας μελέτης και αν αξιολογηθεί ότι μπορεί να αξιοποιηθεί εκπαιδευτικά και τουριστικά να διατεθεί, χωρίς καμιά απαίτηση μας, στους φορείς τουρισμού ή όπου αλλού θα βοηθούσε.
Παρακαλούνται οι αποδέκτες να βοηθήσουν αν υπάρχει πρόβλημα με το Copy Right της εταιρείας χαρτών "ΑΝΑΒΑΣΗ" τηλ. 210.3218104 . Αν υπάρχει τότε ή να χρησιμοποιηθούν άλλοι χάρτες που ο εκδότης τους επιτρέπει αντιγραφή τμημάτων ή αν μας διατεθεί από κάποια υπηρεσία ο Χάρτης της Σύρου σε ψηφιακή μορφή καθώς και το κατάλληλο software τότε μπορούμε να καταγράψουμε με ακρίβεια 100% το route του κάθε μονοπατιού με το GPS και να το μεταφέρουμε στον ψηφιακό χάρτη. Μέχρι τότε παρακαλούμε να μη δημοσιοποιηθούν οι χάρτες όμως μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιηθούν τα σκαριφήματα τα οποία είναι αρκετά κατατοπιστικά. Διατιθέμεθα για όποια βοήθεια θα αφορά τη σηματοδότηση των μονοπατιών με σπρέυ ή με πινακίδες. Όταν σηματοδοτηθούν τότε θα δημιουργήσουμε και 3η σελίδα, με οδηγίες για κάθε μονοπάτι.

Σκιαθίτης Στέφανος
τηλ. 6974691602


Δημάκης Βασίλειος
τηλ. 6939163669

email: stskiath AT otenet.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2097