1ο φεστιβάλ μαθητικού ντοκιμαντέρ στη Σύρο
Ημερομηνία Tuesday, June 24 @ 23:59:51 UTC
Θέμα Σύρος


Εκδηλώσεις-Ενημέρωση:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ        
Περιβάλλοντος & Πολιτισμού

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2008
 
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗ ΣΥΡΟ100 νέοι δημιουργοί!
7 ντοκιμαντέρ!
1 φεστιβάλ!
 
Το 1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ντοκιμαντέρ για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο ξεκινά στην Ερμούπολη της Σύρου και σας προσκαλεί, την Παρασκευή στις 27 Ιουνίου 2008 και ώρα 20:30, στο θερινό κινηματογράφο «Παλλάς».
 
100 νέοι δημιουργοί, μαθητές σχολείων των Κυκλάδων, παρουσιάζουν 7 ξεχωριστά ντοκιμαντέρ με κεντρικό άξονα το τοπικό τους περιβάλλον. Οι μαθητές, με τη δική τους «φρέσκια» ματιά, παρουσιάζουν τους προβληματισμούς τους και τονίζουν τη σημασία της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών τους. 
 
Στο 1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ντοκιμαντέρ συμμετέχουν μαθητές από σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου, ?νδρου και Κύθνου.
 
Οι ταινίες είναι αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τοπίο & Τουρισμός – Το Ντοκιμαντέρ στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση που είναι ενταγμένο στις «Δράσεις Ευαισθητοποίησης» του Προγράμματος για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Στόχος του προγράμματος είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ανάδειξη του προβληματισμού των νέων για το μέλλον των νησιών τους.
 
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων με την οικονομική υποστήριξη των Δήμων Κορθίου και Υδρούσας, ?νδρου. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.
 
Περισσότερες πληροφορίες:

- Γεωργία Κίκου, Υπεύθυνη Δράσεων Ευαισθητοποίησης του Προγράμματος για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Αιγαίο, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τηλ. 210-3225245, εσωτ. 116, aigaio@ellinikietairia.gr, www.ellinikietairia.gr, www.diktioaigaiou.gr

- Μαρία Σπαρτινού, Δρ. Βιολόγος, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε Κυκλάδων, 22810-88774, graype@dide.kyk.sch.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2093