Πρωτοβουλίες όχι απόβλητα
Ημερομηνία Tuesday, June 24 @ 23:56:06 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Απόβλητα:
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την ανακύκλωση
Μαμάη 3, 10440, Αθήνα. Τηλ./Φαξ: 210-8224481
                                                                                           info@ecorec.gr, www.ecorec.gr
Απόβλητα:
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΧΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ»
 
Ημερίδες για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων

Στη Νέα Σμύρνη, Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008,
ώρα 20.00, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης
 
 
Στην Πετρούπολη, Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008,
Ώρα 20.00, Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, Εθνικής Αντίστασης 61
 
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολεί την χώρα μας είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Στην Ελλάδα παράγονται περίπου 5,5 εκατ. τόνοι απορριμμάτων ετησίως  και αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Οι Χώροι  Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) δεν είναι πλέον η λύση του προβλήματος. Πρέπει να προηγηθεί η μείωση των στερεών αποβλήτων, η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση ώστε να μετατραπούν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).
Σημαντικός παράγοντας για τη συμμετοχή στην ανακύκλωση είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, ιδιαίτερα για την αποτελεσματική εφαρμογή της νομοθεσίας και των πολιτικών για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων. Επιπλέον, ο ρόλος των παιδιών είναι καθοριστικός και για το λόγο αυτό πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση  στον τομέα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.  
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον» (?ξονας 5, Μέτρο 5.2) του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης υλοποιεί το πρόγραμμα «Πρωτοβουλίες, όχι Απόβλητα». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Μεσολογγίου-Αγρινίου-Αιτωλικού, Ηρακλείου, και Ζακύνθου.
Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των δημοτών των προαναφερόμενων Δήμων, σχετικά με τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και ασφαλή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ιδιαίτερα στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα στο Νομό Αττικής  έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης:
O      Ενημερωτικές παρουσιάσεις σε σχολεία του N. Αττικής για τη μείωση επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των στερεών αποβλήτων με την συνεργασία των Υπεύθυνων Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν  από τον Σεπτέμβρη 2007 μέχρι τα τέλη  Μαΐου  2008 από συνεργάτες της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.
Και θα υλοποιηθούν  :
O      Δυο ενημερωτικές ημερίδες  για τη μείωση και την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Η πρώτη συνδιοργανώνεται από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και τον Δήμο Νέας Σμύρνης  την Δευτέρα 23  Ιούνιου 2008 στις 20:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης) και η δεύτερη με τον Δήμο Πετρούπολης την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008 στις 20:00 στο  Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, (Εθνικής Αντίστασης 61) .  Επισυνάπτονται τα  προγράμματα  των ημερίδων .
 
Για συνεντεύξεις και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε  με τους συνεργάτες της Οικολογικής  Εταιρείας  Ανακύκλωσης στην Αθήνα  : Νίκο Χρυσόγελο 6936 672 882 και Δημήτρη Χωματίδη στο 6977218863 καθώς και με την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του προγράμματος Δέσποινα Πάντζαρη στα τηλέφωνα: 210-8228795 και  210-8253435, 697 344 6115

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2092