Κύριε Διευθυντά, δεν είναι σοβαρό κράτος αυτό!
Ημερομηνία Tuesday, June 24 @ 21:37:34 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Ενημέρωση:
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΠΛ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
M. A. in CONSERVATION STUDIES
Α.Μ. Τ.Ε.Ε. 48290
Δεινοκράτους 87, Αμπελόκηποι, 
115 21 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2008Προς : κ. Αλέξη Παπαχελά
Διευθυντή εφημερίδας « Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
 

Κύριε Διευθυντά

Στο «μαύρο» παρελθόν μια Μεγάλη Δύναμη απέκλειε το λιμάνι του Πειραιά για να αναγκάσει την Ελληνική Κυβέρνηση να πληρώσει τα δανεικά που χρώσταγε σε κάποιον υπήκοό της (ονόματι Πατσίφικο). Δόξα Θεώ, οι Έλληνες είμεθα πλέον κραταιοί και  εθνικά υπερήφανοι, και επί πλέον σε θέση να αποκλείουμε μόνοι μας το λιμάνι για να μην πληρώσουμε (ο Δήμος Πειραιώς) τα τοκοχρεωλύσια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων!

Ευτυχώς όμως τελευταία στιγμή υπήρξε υπερκομματική συνεννόηση, και έτσι οι εκδρομείς του Αγ. Πνεύματος θα μπορέσουν να φύγουν ανενόχλητοι για τα νησιά, όπου τους καρτερούν ανυπόμονα οι αγαθοί νησιώτες (για να τους γδάρουν)! Ο κ. Υπουργός επί των Εσωτερικών, αποδεδειγμένα στοργικός προς τα «μπουμπούκια» της Αυτοδιοίκησης, τα κανόνισε με τον επί των Οικονομικών ομόλογό του, ώστε να μετατραπεί το δάνειο (150.000.000 ευρώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα), σε δανεικά κι αγύριστα… Το μήνυμα είναι σαφές: «Φάτε πιέστε μωρ’ αδέρφια!»

Η λύση του προβλήματος είχε άλλωστε προαναγγελθεί στη Βουλή (απάντηση Παυλόπουλου σε επίκαιρη ερώτηση Βενιζέλου). Όλοι την ήθελαν: μέχρι κι ο κ. Σημίτης, εκσυγχρονιστής, εν μέσω προσωπικής θυέλλης, βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί, ζητώντας «ίδια μεταχείριση» με αυτήν προς τον κ. Αγραπίδη. Για την Αριστερά δεν τίθεται ζήτημα, διότι εξ ορισμού είναι στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης που αποτελεί βάθρο της λαϊκής κυριαρχίας.

Το δάνειο ήταν λέει δυσβάσταχτο για τον Δήμο. Θα αναζητηθούν άραγε ευθύνες από αυτούς που το έλαβαν; Πλην όμως αποδεικνύεται και άκρως επισφαλές για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Θα αναζητηθούν και εκεί ευθύνες από αυτούς που το χορήγησαν; Αλλά και οι προαναγγελθείσες νομοθετικές «ρυθμίσεις» είναι εξόφθαλμα παράνομες και αντισυνταγματικές. Οι εισηγητές τους βέβαια καλύπτονται από τη βουλευτική ασυλία και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών… Και αυτοί καλύπτουν όλους τους άλλους! Το θέμα άλλωστε ήδη πέρασε στα «ψιλά»…

Ευτυχώς πάντως σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο «νίκησε ολόκληρη η Τοπική Αυτοδιοίκηση». Εμείς οι υπόλοιποι ας πληρώνουμε ανελλιπώς τις δόσεις των δανείων μας και ας χαιρόμαστε την πολιτική μας ηγεσία. Με τις υγείες μας…

Με εκτίμηση

Γιώργος ΑδαμόπουλοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2080