Οι αρχαίοι σε νέες ερωτικές περιπέτειες, τoυ Κοσμά Βίδου
Ημερομηνία Monday, June 23 @ 15:35:32 UTC
Θέμα Νησιά


Ο Δίας έγινε χρυσή βροχή, μπήκε στο σιδερένιο κλουβί της Δανάης και της... έδωσε και κατάλαβε. Ο Πάρης και η Ωραία Ελένη δεν σηκώνονταν από το ανάκλιντρο ούτε για να φάνε. Ο Απόλλωνας ορεγόταν τον Κυπάρισσο και τον Υάκινθο. Τον Υάκινθο όμως επιθυμούσαν ταυτόχρονα και ο Θορέας και ο Ζέφυρος. Ο Ποσειδώνας μεταμορφώθηκε σε άλογο για να συνουσιαστεί με τη μεταμορφωμένη σε φοράδα Δήμητρα. Οι μνηστήρες παρενοχλούσαν σεξουαλικά την Πηνελόπη. Ηταν ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος απλώς φίλοι ή μήπως;..

Εύκολα, πολύ εύκολα, η μυθολογία μετατράπηκε σε... μυθοπορνεία. Ιστορίες μοναδικής γοητείας και τέχνης, απίστευτα διαστρεβλωμένες μέσα σε λογής λογής φυλλάδες, υποδέχονται τους τουρίστες σε αεροδρόμια, λιμάνια, στα κεντρικά περίπτερα της Αθήνας. Και τους υπόσχονται καυτή διαμονή. Η Ελλάδα, εκτός από προορισμός αγαπημένος στις αλλοδαπές που επιθυμούν να ζευγαρώσουν δίπλα στο απέραντο γαλάζιο, είναι και ένα ταξίδι-καταβύθιση στην ιστορία. Στην ιστορία του σεξ φυσικά, είτε εκείνο είναι ομοφυλοφιλικό είτε ετεροφυλοφιλικό. Οι κάρτες και τα... επιστημονικά βιβλία με τις ερωτικές περιπτύξεις των αρχαίων Ελλήνων, των θεών τους και των ζώων τους είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο τουρίστας που θα φθάσει στο αεροδρόμιο. Και αν, όντας βιαστικός, δεν προφθάσει να τις αγοράσει από εκεί, για να ενημερωθεί, θα τις ξαναβρεί σε τεράστια ποικιλία σε όλα τα περίπτερα της πλατείας Συντάγματος και της Πλάκας.

«Το σεξ στην αρχαία Ελλάδα», «Η ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα», «This is Greece», «Greek lovers» (με όλες τις στάσεις του κάμα σούτρα σε 40 σελίδες)... Κάλπικες αναπαραστάσεις ψευδοαπεικονίσεων από αρχαία αγγεία, τα οποία τις περισσότερες φορές απλώς και μόνο δεν υπάρχουν. Ανδρες, γυναίκες και τετράποδα σε απίθανα ερωτικά συμπλέγματα ­ αδέξια ζωγραφισμένα από κάποιον ευφάνταστο αντιγραφέα(;) ­ παραπλανούν τον επισκέπτη που θεωρεί πως πρόκειται για τολμηρά αρχαιολογικά τεκμήρια. Η ιστορία και η μυθολογία χρησιμοποιούνται χυδαία, με μοναδικό σκοπό την πρόκληση-πρόσκληση του... σεξουαλικού τουρισμού. Στα περίπτερα του κέντρου της Αθήνας περισσότερες είναι οι αναρτημένες τσόντες του είδους «έλληνες εραστές στην Αθήνα του Περικλή» (θα τους βρείτε ακόμη και σε τραπουλόχαρτα) παρά οι εφημερίδες. Γιατί άραγε παραπονιόμαστε για την κακή (πολλές φορές) ποιότητα των τουριστών μας; Τι μας φταίνε οι άνθρωποι; Εκείνοι αυτό που τους προσφέρουμε έρχονται να πάρουν.

Στις χώρες της Ασίας που συχνά έχουν κατακριθεί για τον σεξουαλικό τουρισμό τους, το σεξ το αναζητείς μακριά από τις κεντρικές πλατείες, στα μπαράκια που βρίσκονται κρυμμένα μέσα στα στενά. Στην Αθήνα, στην Ελλάδα ­ που μονίμως την παρεξηγούν και την αδικούν και που οι ξένοι δάκτυλοι προσπαθούν να βλάψουν τον τουρισμό της ­ το σεξ (το απόλυτα αγοραίο σεξ) το πουλάμε έξω από την πόρτα της Βουλής. Το χρεώνουμε επιπλέον στους αρχαίους Ελληνες, που είχαν πάρει ντοκτορά στις τεχνικές του... αθλήματος, όπως μας πληροφορούν τα φυλλάδια που κατά δεκάδες πωλούνται. Που δεν είχαν αναστολές. Και εμείς, ως γνήσιοι απόγονοί(!) τους, συνεχίζουμε την παράδοση. Καμάκια, που προέρχονται κατευθείαν από την ένδοξη αρχαιότητα.20ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2011