Οι Caretta ξεκίνησαν να φτιάχνουν τις φωλιές τους
Ημερομηνία Saturday, June 07 @ 13:13:10 UTC
Θέμα Νησιά


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ
                                                                       Δελτίο Τύπου


Ήρθε η στιγμή που κάθε χρόνο περιμένουν όλοι οι χελωνάδες:
Την Τετάρτη 28 Μαΐου γέννησε η πρώτη χελώνα στην παραλία Σεκάνια της Ζακύνθου  και αμέσως την επόμενη μέρα η πρώτη χελώνα που έκανε φωλιά στην Πελοπόννησο ήταν στο Καλό Νερό Μεσσηνίας.
Η πρώτη φωλιά Caretta είναι σπουδαίο γεγονός κάθε χρόνο επειδή δείχνει την πίστη του πληθυσμού στο ετήσιο ραντεβού για ν’ αφήσει απογόνους, αφού οι χελώνες γεννούν στις παραλίες όπου γεννήθηκαν και οι ίδιες.
Η Caretta είναι μεταναστευτικό είδος. Ξεχειμωνιάζει και τρέφεται στη Β. Αδριατική, στο Β. Αιγαίο, στον Αμβρακικό, στον κόλπο του Γκαμπές (Τυνησία) και αλλού, αλλά το 65% του πληθυσμού όλης της Μεσογείου έρχεται την άνοιξη σε ελληνικές ακτές (Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και Κρήτη) για να φτιάξει τις φωλιές του. Μεγάλη ευθύνη για τη χώρα μας.
Ειδικά στη Ζάκυνθο το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και το Πανελλήνιο Δίκτυο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών λειτουργεί με την υποστήριξη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ είναι ο Σύλλογος που τεκμηρίωσε στη διεθνή επιστημονική κοινότητα την αξία των ελληνικών βιοτόπων και που κατοχύρωσε την Caretta ως το σύμβολο της ζωής που απειλείται με εξαφάνιση στην Ελλάδα.
Μπορείτε να συναντήσετε τον ΑΡΧΕΛΩΝ στην 3η Μαρίνα της Γλυφάδας Αττικής όλο το χρόνο και το καλοκαίρι, στη διάρκεια των διακοπών σας, στην παραλία του Γέρακα Ζακύνθου, στην παραλία Μαυροβούνι του Λακωνικού κόλπου, στον Περιβαλλοντικό Σταθμό Αγιαννάκη του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, στο Παγκαλοχώρι Ρεθύμνου, στο παλιό λιμάνι των Χανίων στην Κρήτη και στα Μάταλα. Γενικά έχετε το νου σας, επειδή κάθε χρόνο κάποιος καινούριος σταθμός ξεφυτρώνει …

Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ
Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών
3η μαρίνα Γλυφάδας, Τ.Κ. 166 75 ΓΛΥΦΑΔΑ
(στάση Τράμ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)
Τηλ/fax: 210 89 82 600
Email: stps@archelon.gr
www.archelon.gr

Πληροφορίες: 210 52 31 342 και 6937 352382
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Θεώνη Καρκούλια
Εάν επιθυμείτε πρόσθετο φωτογραφικό υλικό επικοινωνήστε μαζί μας

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την έρευνα και την περίθαλψη των θαλασσίων χελωνών και την διαχείριση των βιοτόπων τους καθώς και την ενημέρωση του κοινού.Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1971