Εκστρατεία για να σωθεί από την εκτέλεση ο Αφγανός φοιτητής
Ημερομηνία Saturday, June 07 @ 13:07:24 UTC
Θέμα Νησιά


Θανατικη καταδικη ΣΕ 23 ΧΡΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ
23χρονος φοιτητής καταδικάστηκε από το ισλαμικό δικαστήριο σε θάνατο.

Ο κ.Sayed Pervez Kambaksh είναι 23χρονος φοιτητής δημοσιογραφίας στο Αφγανιστάν που καταδικάστηκε απο το ισλαμικό δικαστήριο σε θάνατο. Ποιό ήταν το έγκλημα του; Κατέβασε από το διαδίκτυο ένα άρθρο για τα δικαιώματα των γυναικών!
 
Το άρθρο, που προερχόταν από περσική ιστοσελίδα, υποστήριζε ότι οι μουσουλμάνοι φονταμελιστές, που διατείνονται ότι το ίδιο το κοράνι καταχυρώνει την καταπίεση των γυναικών στις ισλαμικές κοινωνίες, έχουν παρερμηνεύσει τα λόγια του Πρόφητη Μωάμεθ... Ο 23χρονος μοίρασε το άρθρο σε συμφοιτητές και καθηγητές του με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε, να γίνει δημόσια συζήτηση για το θέμα. Το αποτέλεσμα ήταν να συζητηθεί, να δικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες - χωρίς παρουσία συνηγόρου όπως ισχυρίζονται οι γονείς και οι φίλοι του - και να καταδικαστεί σε θάνατο.
 
Η βρετανική εφημερίδα Independent ξεκίνησε στις 31/1/2008 εκστρατεία για τη διάσωση του φοιτητή με βασικό αίτημα την ανστολή της εκτέλεσής του και την επανάληψη της δίκης με δικαιότερους όρους.
 
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΝ PERVEZ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ:
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/article775954.ece
 
Για περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση διαβάστε αυτό:
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/save-pervez-global-protests-to-save-afghan-student-from-death-sentence-776783.html
 
Και αυτό:
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/sentenced-to-death-afghan-who-dared-to-read-about-womens-rights-775972.html
 
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
 

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1968