Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με ΜΑΤ
Ημερομηνία Saturday, June 07 @ 13:05:33 UTC
Θέμα Νησιά


Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με ΜΑΤ στην Αθήνα και ανακοινώσεις για τη μονάδα λιθάνθρακα στο Αλιβέρι

Με ΜΑΤ και πάνοπλους αστυνομικούς «υποδέχθηκε» το ΥΠΕΧΩΔΕ 15μελή αντιπροσωπεία των κινήσεων πολιτών και συλλόγων της Εύβοιας – Βοιωτίας – ΒΑ Αττικής στην σημερινή τους προσπάθεια να επιδώσουν στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ένα ψήφισμα για τα μεγάλα προβλήματα των περιοχών τους.
Τελικά άφησαν μια τριμελή αντιπροσωπεία να μπει στο ισόγειο του Υπουργείου και να παραδώσει σε κάποιον κλητήρα το ψήφισμα.


Στο Αλιβέρι

Με μυστικές διαδικασίες ακόμη και από τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Αλιβερίου έγινε σήμερα σε «στενό κύκλο», η ανακοίνωση δια στόματος Αθανασόπουλου της δημιουργίας μονάδας λιθάνθρακα στο Αλιβέρι. Με προσκαλεσμένους τη Δήμαρχο Αλιβερίου, τον αρμόδιο αντινομάρχη Ευβοίας, το μητροπολίτη Καρυστίας, οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Κεδίκογλου βουλευτές του Νομού, που στο συλλαλητήριο του Μαντουδίου διετράνωναν  την αντίθεσή τους στο λθάνθρακα (!!!), αλλά και κάποιους πολιτευτές (όπως ο κ. Πιπεριάς) υπέρμαχους του λιθάνθρακα, αλλά με απόντες τη συντριπτική κοινωνία του Αλιβερίου, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, το σύλλογο περιβάλλοντος και ταυτόχρονα απαγορεύοντας σε εκπροσώπους κινήσεων πολιτών και δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση ανακοίνωσης της μονάδας λέγοντάς τους ότι δεν είναι στη λίστα προσκαλεσμένων!!!

Αυτές οι πρακτικές –την ημέρα μάλιστα που γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος – την ημέρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καλεί τις χώρες μέλη του, να απεξαρτηθούν από τον άνθρακα, η χώρα μας έρχεται με τον πιο επίσημο τρόπο να πει ένα μεγάλο ΝΑΙ στο διεθνές λόμπι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων του λιθάνθρακα.

Βεβαίως όλα αυτά δείχνουν στο κίνημα των πολιτών, για όλους αυτούς που πιστεύουν σε μια αειφόρο ανάπτυξη, ότι  ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος.

Το Αλιβέρι, το Μαντούδι, η Λάρυμνα, ο Αστακός, τα ?σπρα Σπίτια Βοιωτίας, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε με ένα σταθερό και μεγάλο ΟΧΙ στο λιθάνθρακα.
 
5 Ιούνη 2008

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

--
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
energoipolitesevias@gmail.com
http://energoipolitesevias.blogspot.comΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1967