Rally Acropolis, υπογραφές διαμαρτυρίας
Ημερομηνία Thursday, May 29 @ 10:40:42 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΠΑΡΝΗΘΑ ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητές-οι  φίλες-οι,
Οπως θα έχετε πληροφορηθεί, μέρος του φετινού ράλλυ «Ακρόπολις» πρόκειται να διεξαχθεί στο μέρος του δάσους της Πάρνηθας που έχει γλυτώσει απο την περσυνή πυρκαγιά.
Αυτό το κομμάτι του δάσους συγκεντρώνει πλέον ολόκληρη την εναπομείνουσα πανίδα καθώς έχουν καταφύγει εκεί όλα τα ζώα και πουλιά που ζούσαν σε ολόκληρο το βουνό.
Η υπερσυγκέντρωση αυτή ήδη δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης σε όλα τα είδη, με βέβαιες μελλοντικές συνέπειες που δεν μπορούν ακόμα να προβλεφτούν σε όλη τους την έκταση.
Το οικοσύστημα είναι τόσο διαταραγμένο και τόσο εύθραυστο, που θα είναι πραγματικό έγκλημα η περαιτέρω διατάραξή του απο ανθρώπινες και μη αναγκαίες δραστηριότητες όπως  η διεξαγωγή ειδικών διαδρομών ενός ράλλυ, με ότι συνεπάγεται. (Χιλιάδες θεατές με τα αυτοκίνητά τους, ελικόπτερα που θα υπερίπτανται χαμηλά, μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, καντίνες, περίπτερα των διαφημιζομένων, τα ίδια τα αγωνιζόμενα αυτοκίνητα που θα περνούν με μεγάλες ταχύτητες, θόρυβο και σκόνη κλπ).

Μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, η ΕΛΠΑ, σε μια προσπάθεια να σιγάσουν οι αντιδράσεις δήλωσε ότι ακυρώνει μια διαδρομή απο τις δύο που έχει προγραμματίσει μέσα στη ζώνη προστασίας του βουνού. 
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα.
Πιστέυουμε ότι πρέπει να καταγγείλουμε αυτή τη νοοτροπία και να απαιτήσουμε την ακύρωση της διεξαγωγής αυτού του ράλλυ και άλλων τέτοιων δραστηριοτήτων στο μέλλον. Γενικα, πρεπει να τονιστει οιτ τα ραλλυ δεν εχουν καμια δουλεια μεσα σε δαση, επανω σε ορεινους ογκους και σε υδροβιοτοπους.
Καλούμε λοιπόν –σαν πρώτο βήμα- τις κινηματικές συλλογικότητες των κατοίκων της Αττικής να συνυπογράψουν το κείμενο που ακολουθεί.
- Είναι συνταγμένο έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει όσον το δυνατόν περισσότερες συλλογικότητες.
- Βάλαμε διορία μέχρι την Πέμπτη 29/5/08. Τότε το κείμενο θα σταλεί σε όλους τους ενδιαφερομένους – εμπλεκομένους.
- Παρακαλούμε αφού συζητήσετε το κείμενο να το συνυπογράψετε και να το δημοσιοποιήσετε στις ιστοσελίδες και τα έντυπά σας.
- Φροντίστε για τη διάδοσή του σε όλες τις συλ. που έχετε επαφή.
- Κάθε έγκαιρη παρατήρηση καλοδεχούμενη.
- Τέλος να μην λησμονήσετε να μας στείλετε το μήνυμα συνυπογραφής στα παρακάτω e-mail ή τηλέφωνα. 
 
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Αθήνα Σα 24/5/08
 
Για την πρωτοβουλία:
Πωλ Μπέϊλι, ( 210-6548435  κιν: 6973 214 771   e-mail: <paulebailey@gmail.com>  
Χαρά Καφαντάρη, ( 210-6528182  κιν: 6974775279  e-mail: <harakafantari@yahoo.gr>
Νικος Μαρτέν,  ( 210-3453877  e-mail: <nmrt@ath.forthnet.gr>
 
--------------------------------------------------------------
 
 
ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ:
     Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι η ΕΛΠΑ προτίθεται να πραγματοποιήσει  ειδικές διαδρομές για τον αγώνα αυτοκινήτων Rally Acropolis 2008 σε περιοχές της Πάρνηθας.
     Σύμφωνα με της πληροφορίες μας και από δημοσιεύσεις, αυτές οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί μέσα στις ζώνες προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας όπως ορίζονται με το Π.Δ. με τίτλο "Καθορισμός Ζωνών Προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας (ν. Αττικής) ΦΕΚ 336/Δ/24.7.2000)". Σαν να μην έφτανε η περυσινή καταστροφική πυρκαγιά που αποψίλωσε τον μοναδικό πνεύμονα της Αττικής έρχεται τώρα η αναλγησία της ΕΛΠΑ να συμβάλλει στην περαιτέρω καταστροφή του βουνού.
     Οι επιπτώσεις της διοργάνωσης της ΕΛΠΑ, εάν πραγματοποιηθεί, θα είναι ολέθριες στο ήδη σκληρά δοκιμασμένο οικοσύστημα της Πάρνηθας, και αυθάδης πρόκληση τόσο ως προς τις προσπάθειες των φορέων προστασίας και αποκατάστασής του όσο και ως προς το δημόσιο αίσθημα, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την περιοχή για την προστασία της.
     Την απόφαση αυτή της ΕΛΠΑ ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε πολύ περισσότερο όταν η καθ' όλα αρμόδια αρχή, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για την διεξαγωγή της δραστηριότητας αυτής και οι οργανωτές (ΕΛΠΑ) έχουν λάβει γνώση της απόφασης από τον Απρίλιο.
     Η ΕΛΠΑ πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι το φυσικό περιβάλλον της χώρας μας πάσχει σοβαρά και δεν βρίσκεται στην κατάσταση που ήταν πριν 40 χρόνια. Γι' αυτό, δεν θα πρέπει να σχεδιάζει ειδικές διαδρομές για τους αγώνες αυτοκινήτου επάνω σε ορεινούς όγκους, μέσα στα δάση και στους υδροβιότοπους, αν θέλουμε τα φυσικά αυτά στοιχεία να υπάρχουν στο μέλλον.
     Οι ευαίσθητοι πολίτες της χώρας μας απαιτούν από την ΕΛΠΑ να ανακαλέσει την αποφάσή της αυτή.
 
Αθήνα ......./.../2008
Ονόματα συλλογικοτήτων που υπογράφουν....Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1946