Ζωγραφική κατά του λιθάνθρακα
Ημερομηνία Thursday, May 29 @ 10:19:52 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Σύλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός του Δήμου Κηρέως- kireas.org

26/5/08


ΘΕΜΑ: Τελετή απονομής στο  διαγωνισμό ζωγραφικής κατά του λιθάνθρακαΤην Κυριακή 25/5/08 έγινε η προαναγγελθείσα τελετή  απονομής  στους 5 νικητές του εφηβικού διαγωνισμού ζωγραφικής με τίτλο «Πως θα αλλάξει η ζωή μου με την μονάδα λιθάνθρακα στην περιοχή» που οργάνωσε ο Σύλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός του Δήμου Κηρέως. Το πρώτο βραβείο πήρε  ο μαθητής του γυμνασίου Αγίας ?ννας, Δήμου Νηλέως Γιώργος Γεωργίου με το έργο του «Μόνο για τα λεφτά το κάνετε; ξανασκεφτείτε το….! Η συμμετοχή του κόσμου και της νεολαίας ήταν ικανοποιητική και διαπιστώθηκε η ανάγκη για περισσότερες παρόμοιες και λαμπρότερες τελετές επιβράβευσης και ανάδειξης καλλιτεχνικών και άλλων προσπαθειών στην περιοχή.  Κάτι τέτοιο θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη του κοιμώμενου δυναμικού της περιοχής και θα δημιουργήσει καλύτερα πρότυπα για τους νέους. Ο σύλλογος μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο  να θεσμοθετήσει τέτοιες επιβραβεύσεις και καλεί τους τοπικούς φορείς να συνεργαστούν.
 
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηρέως και μέλη του ΔΣ, εκπρόσωπος της κίνησης «πολίτες κατά του Λιθάνθρακα», εκπαιδευτικοί, γονείς και φυσικά μαθητές της περιοχής.
 
Κατά την διάρκεια της τελετή ο σύλλογος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δράσεων του και διατύπωσε  τα σχέδια του τόσο για την αντιμετώπιση της λιθανθρακικής απειλής όσο και για άλλα περιβαλλοντικά θέματα όπως πυρκαγιές, βιοποικιλότητα και η απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων από το Κυμάσι.  ?λλα θέματα που απασχολούν το σύλλογο και βρίσκονται στο σχεδιαστήριο είναι η οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής της Βορειοκεντρικής Ευβοιας. Κριτήριο δράσης είναι ότι οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις θα πρέπει να βελτιώνουν αισθητά  την καθημερινότητα, να χτίζουν την προοπτική ανάπτυξης του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και να έχουν διαρκή αποτελέσματα.

Ο δήμαρχος Κηρέως και η πρωτοβουλία «Πολίτες κατά του Λιθάνθρακα» επίσης εξέφρασαν την ανάγκη και ανανέωσαν την δέσμευση τους ότι όλοι σύσσωμοι  θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά του λιθάνθρακα, που είναι η πρωτεύουσα απειλή αυτή τη στιγμή για την περιοχή. Επόμενη στάση θα είναι το συλλαλητήριο στην γέφυρα Χαλκίδας που προγραμματίζεται για τα τέλη Ιουνίου.


Σύλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός του Δήμου Κηρέως kireas.org.Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1942