Ο δήμος Αυλώνος αντιτίθεται στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων
Ημερομηνία Sunday, March 26 @ 02:05:46 UTC
Θέμα Νησιά


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αυλώνος με απόφασή του έκανε σαφές ότι δε θα δεχθεί τη χωροθέτηση αιολικών πάρκων σε τοποθεσίες που έχουν επιλεγεί και τις οποίες χαρακτηρίζει ακατάλληλες, υπενθυμίζοντας και παλιότερη απόφασή του.

Υπάρχει θετική γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την αδειοδότηση αιολικών πάρκων στις θέσεις Δρυμός-Κοτρωνάκια στην Οκτωνιά και Τούρλα-Κουτούπα-Πλατύ Βουνό στην Αχλαδερή. Τις θέσεις αυτές κρίνει εντελώς ακατάλληλες ο δήμος, καθώς στο Δρυμό-Κοτρωνάκια βρίσκεται σε μικρή απόσταση η Μονή Λευκών, σημαντικό ιστορικό μνημείο, ενώ κοντά στην περιοχή Κουτούπα βρίσκεται ο οικισμός Συκιών, μια περιοχή τουριστικής ανάπτυξης.

Η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στις συγκεκριμένες περιοχές θα αποτελέσει τροχοπέδη στην ανάπτυξη του δήμου, ενώ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις θετικής αποδοχής των αιολικών πάρκων όπως η απόσταση από τους οικισμούς, από πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία και από παραλιακούς οικισμούς.

Ο Δήμος Αυλώνος καλεί τον Υπουργό Ανάπτυξης να μη χορηγήσει άδεια παραγωγής στις εταιρείες για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις προαναφερόμενες περιοχές και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να ανακαλέσει τη θετική γνωμοδότησή της.

Επίσης ξεκαθαρίζεται, ότι ο Δήμος δε θα ανεχθεί σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί από τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων και απαιτεί την ενημέρωση από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τις εκκρεμούσες διαδικασίες που αφορούν περιοχές του Δήμου.

 5ο ΤεύχοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=193