Οικολογική Ομάδα Βέροιας: Δ.Τ. Μετά τη δίκη
Ημερομηνία Friday, May 23 @ 11:50:38 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
Φλέμιγκ 17  - Βέροια Τ.Κ. 59100
TEL 6946-381707/ 23310-24975 / 25433
Fax: 2331-061007
ECOLOGICAL GROUP OF VERIA
Flemig 17 Veria 591 00 (HELLAS)
Email: noik@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βέροια 16-5-2008Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα και μετά απο πολύωρη διαδικασία, η δίκη των επτά ακτιβιστών της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας. Το αποτέλεσμα ήταν με ψήφους 2 προς 1, η καταδίκη σε φυλάκιση ενός μηνός για τους έξι από τους επτά. Επειδή όμως οι μηνύοντες ήταν πολλοί ( Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρας, Νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης και οι ένδεκα Δήμαρχοι του Νομού Ημαθίας), μετά από προσθέσεις και συμψηφισμό, η τελική ποινή ήταν έξι μήνες και δέκα πέντε ημέρες, για προσβολή της προσωπικότητας . Μετά την άσκηση έφεσης, έληξε εκεί η υπόθεση.


Να σημειώσουμε ότι, υπήρξε αθώωση για την κατηγορία της διακοπής συνεδρίασης. Αθώωση υπήρξε και για την κατηγορία της εξύβρισης για έναν από τους επτά κατηγορούμενους. Διεκόπη η δίκη, όταν  κατά την περίοδο της απολογίας, δημιουργήθηκε ένταση από έναν από τους κατηγορουμένους. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων, θεωρώντας ότι προσεβλήθη από την απολογία ενός κατηγορουμένου, κατέθεσε μήνυση, η οποία και εκδικάστηκε με αυτόφωρη διαδικασία, με αποτέλεσμα να υπάρξει και πάλι αθώωση.


Ουσιαστικά, μια ποινική υπόθεση (προσβολή της προσωπικότητας), εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη. Αναδείχθηκε η εχθρότητα της Διοίκησης, κύρια της Αιρετής, στους κοινωνικούς αγώνες για την  προστασία του περιβάλλοντος. Οι κύρια υπεύθυνοι της τραγικής κατάστασης του περιβάλλοντος στον Νομό Ημαθίας, αντί να απολογούνται, έγιναν κατήγοροι. Διώκονται τα θύματα τα θύματα της ανάλγητης διοίκησης και όχι οι θύτες.


Να θυμίσουμε ότι οι ακτιβιστές, στις 28-2-2008, έριξαν σάκους με αμμοχάλικο, στο πάνελ εκδήλωσης, όπου παρευρίσκοντο, όλοι οι κατήγοροι, στη Βέροια. Τρείς από τους κατηγορουμένους, είναι μέλη της Γραμματείας του ΠΑΝΔΟΙΚΟ ( Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων).         Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1922