19-25 Μαΐου, εβδομάδα χορτοφαγίας
Ημερομηνία Monday, May 19 @ 15:28:22 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Θέμα: Η Διεθνής Εβδομάδα Χορτοφαγίας πλησιάζει! (19-25  Μαΐου)

Καθώς πλησιάζει η Διεθνής Εβδομάδα Χορτοφαγίας, σας προτείνουμε να γίνετε χορτοφάγοι για μια εβδομάδα και να δημοσιεύσετε σχετικό άρθρο - που να περιγράφει την εμπειρία σας.

Στις μέρες μας είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει κανείς χορτοφάγος στην Ελλάδα με την πληθώρα των φρούτων και λαχανικών που έχουμε στη διάθεση μας. Δεν έχουμε παρά να γυρίσουμε στις ρίζες μας, δηλαδή στην περίφημη Μεσογειακή Δίαιτα που δίνει έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια, το ελαιόλαδο και το μέλι!
Δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο θα πάρουν μέρος σε αυτή την πρόσκληση.


Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τούς χορτοφάγους:

Υγεία: Οι χορτοφάγοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν το σωστό (υγιεινό ) βάρος απ’ ότι αυτοί που τρώνε κρέας, και αυτοί που δεν τρώνε καθόλου ζωικές τροφές έχουν πολύ χαμηλές πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι. Και οι δύο κατηγορίες παρουσιάζουν πολύ λιγότερα περιστατικά καρδιακών και άλλων παθήσεων ή καρκίνου.

Περιβάλλον: Σύμφωνα με στατιστικές από την αναφορά των  Ηνωμένων Εθνών “Livestock’s long shadow” η παραγωγή -και επομένως η κατανάλωση- κόκκινου κρέατος αυξάνει τη μόλυνση του περιβάλλοντος από αέρια του θερμοκηπίου περίπου 40% περισσότερο από ότι όλα τα αυτοκίνητα, φορτηγά, πλοία και αεροπλάνα μαζί!

Προστασία ζώων: Όλο και πιο πολλά ρεπορτάζ αποκαλύπτουν τις άθλιες συνθήκες στα εργοστάσια ζώων και στα σφαγεία. Όχι μόνο οι νόμοι για τον τρόπο σφαγής των ζώων δεν τηρούνται άλλα και η δική μας υγιεινή δεν φαίνεται να ενδιαφέρει καθόλου τη βιομηχανία του κρέατος που φαίνεται να έχει σαν σύνθημα: «Tο μικρότερο πιθανό σεβασμό για την ανθρώπινη υγεία για το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό!”
Σκεφτείτε πώς τα κατοικίδια ζώα μας έχουν την ίδια αίσθηση πόνου και λύπης που έχουν οι αγελάδες, τα κατσίκια, και τα γουρούνια...


Γίνετε χορτοφάγος και γράψτε για την εμπειρία σας!
Θα είναι ευχαρίστησή μας  να σας βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστείτε!

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals)
www.peta.orgΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1902