Η επέλαση των ...βαρβάρων στον Αλιάκμωνα
Ημερομηνία Friday, May 09 @ 14:24:55 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
Φλέμιγκ 17  - Βέροια Τ.Κ. 59100
TEL 6946-381707/ 23310-24975 / 25433
Fax: 2331-061007
ECOLOGICAL GROUP OF VERIA
Flemig 17 Veria 591 00 (HELLAS)
Email: noik@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Βέροια 8-5-2008Την Τρίτη 13 Μαΐου, οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, οι επτά ακτιβιστές που στις 28 Φεβρουαρίου διαμαρτυρηθήκαν για την δραματική υποβάθμιση των Ελληνικών ποταμών και ιδιαίτερα του Αλιάκμονα. Συγκεκριμένα, άδειασαν πάνω στο πάνελ των ομιλητών, μεγάλη ποσότητα αμμοχάλικου. Εκείνη την στιγμή στο πάνελ βρίσκονταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρας, ο Νομάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης και ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ημαθίας και Δήμαρχος Μελίκης κ. Καρέλης. Οι τρείς κύρια υπεύθυνοι δηλαδή, για την τραγική κατάσταση του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας, του Αλιάκμονα. Μετά από την ενέργεια αυτή των ακτιβιστών και αφού συνελήφθησαν, υποβλήθηκε μήνυση από τους τρείς προαναφερθέντες και από όλους τους Δημάρχους του Νομού Ημαθίας που ήσαν παρόντες στην ενημερωτική εκδήλωση και που αφορούσε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

 Η Οικολογική Ομάδα Βέροιας, εξάντλησε χρόνια τώρα και την υπομονή της και κάθε νόμιμο τρόπο για να σταματήσει το κακό. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες, οι αναφορές και οι παρεμβάσεις σε συλλογικά όργανα, στον Εισαγγελέα, στην Αστυνομία, στην Περιφέρεια και σε κάθε, τέλος πάντων, εμπλεκόμενο στον αφανισμό του ποταμού. Φωνή βοόντος εν τη ερήμω. Χωρίς ίχνος ανθρώπινης και διοικητικής αξιοπρέπειας, όλοι ανεξαιρέτως κάλυπταν απολύτως τους παράνομους τυχάρπαστους τυχοδιώκτες αμμολήπτες  «εργολάβους». Χιλιάδες στρέμματα παραποτάμιου δάσους έγιναν βορά σε πλήθος καταπατητών και πεδίο τεράστιου οικονομικού κέρδους από αμέτρητες παράνομες αμμοληψίες. Προηγήθηκε στις 5-6-2007 ανάλογη διαμαρτηρία στο γραφείο του Περιφερειάρχη κ. Τσιότρα. Τρείς ακτιβιστές, άδειασαν τότε, τρία τσουβάλια αμμοχάλικου, μέσα στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη. Αυτό που βρήκε να πεί τότε ο κ. Τσιότρας εκτός από τις ύβρεις ήταν ότι η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται πουθενά στην υπόθεση. Ένα συνειδητό ψεύδος και η πλήρης κάλυψη των παράνομων που παράνομα πλουτίζουν σε βάρος της Δημόσιας περιουσίας και του περιβάλλοντος.

 Επειδή σήμερα δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος διεκδίκησης της αξιοπρέπειας και της νομιμότητας, θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Η προστασία του περιβάλλοντος και η Δημόσια κτήση, αξίζουν οποιουδήποτε κόστους. Θα το επωμισθούμε αδιαμαρτύρητα.
 
 Να αναφερθούμε τέλος, σε μία ενδιαφέρουσα …σύμπτωση. Την ίδια μέρα, Τρίτη 13-5-2008, ορίσθηκε η δικάσιμος στη Θεσσαλονίκη, για τους τρείς που εισέβαλαν στο γραφείο του κ. Τσιότρα με αμμοχάλικα ( Κατσιμάνης Δημήτρης, Κογκέζος Παναγιώτης, Ασλάνογλου Νίκος) στις 5-6-2007. Οποία σύμπτωσις! Οι κατηγορούμενοι της Τρίτης είναι οι: Καλιαμπέτσος Γιώργος, Κατσιμάνης Δημήτρης, Λημνιός Στέλιος, Ζούπης Κώστας, Βολιώτης Κώστας, Ασλάνογλου Αλέξανδρος, Ασλάνογλου Νικόλαος.Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1890