ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ηλεκτροφόρες περιφράξεις σε μελισσοκόμους
Ημερομηνία Wednesday, May 07 @ 11:45:53 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05/05/2008

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ
ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΑΡΚΟΦΑΓΩΝΤρεις ηλεκτροφόρες περιφράξεις παραχώρησαν οι επιστήμονες της Καλλιστώς σε μελισσοκόμους των περιοχών Αγίου Αθανασίου και Κερασιάς ου νομού Πέλλας, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν υποστεί ζημιές στα μελίσσια τους από αρκούδες. Η χρήση ηλεκτροφόρων περιφράξεων έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην προστασία ζώων, καλλιεργειών και μελισσιών.

Η παραχώρηση ηλεκτροφόρων περιφράξεων από την Καλλιστώ εντάσσεται
στο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης σε περιοχές επαναποίκησης από την Καφέ Αρκούδα που υλοποιεί η Καλλιστώ και χρηματοδοτείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι να ενημερωθούν οι μελισσοκόμοι για τα
πλεονεκτήματα χρήσης των ηλεκτροφόρων περιφράξεων. Το ελάχιστο κόστος συντήρησής τους, η δυνατότητα επανατοποθέτησης τους ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη και το εφάπαξ έξοδο για την αγορά τους είναι μερικά από τα πλεονεκτήματά τους. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως οι ηλεκτροφόρες περιφράξεις είναι 100% αποτελεσματικές και εντελώς ακίνδυνες τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για τα ίδια τα ζώα.

Η Καλλιστώ εργάζεται με σκοπό τη διάδοση των μέτρων πρόληψης που σκοπό έχουν τη μείωση ή και αποτροπή των ζημιών στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο από τα μεγάλα σαρκοφάγα ζώα. Η αποτελεσματικότητα των ηλεκτροφόρων περιφράξεων που παραχώρησε η Καλλιστώ θα παρακολουθείται από τους επιστήμονες της οργάνωσης προκειμένου να διασφαλιστεί η μεταφορά τεχνογνωσίας στους μελισσοκόμους αλλά και να καταγραφούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας τους.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

«Καλλιστώ», κεντρικά γραφεία: 2310 252530

Σπύρος Γαληνός, Περιβαλλοντολόγος: 6974 737750

Κωνσταντίνος Γώδης, Βιολόγος: 6944 958743Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1882