Εδώ Βόρεια Εύβοια
Ημερομηνία Tuesday, April 29 @ 15:41:05 UTC
Θέμα Εύβοια


Ιστιαία 20/4/2008
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ Βόρεια Εύβοια. Ο τόπος μας έχει ξεσηκωθεί και όλοι οι    πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, απαιτούμε έργα βασικής υποδομής Υγείας και περίθαλψης στον τόπο μας. Η γεωγραφική μας θέση, αν και βρισκόμαστε στην Κεντρική Ελλάδα, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που μας στερούν την άμεση και ασφαλή προσέγγιση της πρωτεύουσας του νομού μας.

Απέχουμε 130 δύσκολα χιλιόμετρα από την Χαλκίδα, αφού ο δρόμος κλείνει συχνά από τα χιόνια και τους ανέμους και τα πορθμεία δεν λειτουργούν κατά τις νυχτερινές ώρες. Έτσι 38.000 άνθρωποι τον χειμώνα και πλέον των  100.000 το καλοκαίρι, ζούμε με την ανυπαρξία βασικών παροχών υγείας. Το ήδη υπάρχον Κ.Υ. λειτουργεί με τρεις (3) από τους προβλεπόμενους 11 γιατρούς Γενικής Ιατρικής. Σε καθημερινή βάση μετά από το πρωινό κανονικό ωράριο και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, η εφημερία γίνεται από αγροτικούς ανειδίκευτους γιατρούς.

Συγκεντρώσαμε 9.500 υπογραφές και διεκδικούμε Νοσοκομείο, που να παρέχει Δευτεροβάθμιες Υπηρεσίες Υγείας, σε μόνιμη βάση και όχι με επικουρικούς γιατρούς για να μπορούν να αντιμετωπίζουν  την επικίνδυνη καθημερινότητα μας. Συχνά, βαριά τροχαία ή καρδιολογικά περιστατικά είναι αδύνατον να φτάσουν στην πρωτεύουσα χωρίς απώλειες, με αποτέλεσμα την κατάληξη του ασθενούς στον δρόμο. Εκτός των έκτακτων περιστατικών όμως υπάρχουν και 45 νεφροπαθείς, οι οποίοι δυο φορές την εβδομάδα εξαναγκάζονται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές ή άλλες συνθήκες να κάνουν αυτή τη δύσκολη διαδρομή .

Από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να αφυπνίσουμε την τοπική κοινωνία, να ευαισθητοποιήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ενημερώσουμε τους Βουλευτές του Νομού μας . Έτσι φωτογραφίζοντας τις ανάγκες μας μέσα από άδικους θανάτους, απαιτούμε, τουλάχιστον δυο (2) κλινικές, μια παθολογική , μια χειρουργική. Κρίνουμε αναγκαία την δημιουργία μιας μονάδας τεχνητού νεφρού, (οι νεφροπαθείς στην περιοχή μας ανέρχονται στους 45 ) και απολύτως απαραίτητο, ένα Κέντρο Υποδοχής Επειγόντων Περιστατικών, με δυνατότητα μεταφοράς των βαρέων περιστατικών.
Συγκεκριμένα θεωρούμε ότι κάποιες ειδικότητες είναι απολύτως απαραίτητες για την ασφάλεια μας. Όπως  Χειρουργού, Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού, Νεφρολόγων, Διαβητολόγου, Αναισθησιολόγου, Πνευμονολόγου,  Μαιευτήρα και όποια άλλη ειδικότητα και όποιο αριθμό γιατρών, σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών επιβάλλει η στελέχωση Μικρού Νοσοκομείου.

 Ζητάμε επέκταση του Ε.Κ.Α.Β και στην περιοχή της Ιστιαίας, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες οι αυξημένες ανάγκες μεταφοράς των ασθενών δεν μπορούν να καλυφθούν με δύο (2) οδηγούς και τέσσερα (4) ασθενοφόρα.
Τέλος άμεσα, ζητάμε την αποδέσμευση της υποχρεωτικής διακομιδής των έκτακτων περιστατικών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και την δυνατότητα μεταφοράς τους, σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, σε πλησιέστερα Νοσοκομεία (Λαμία, Λειβαδιά, Βόλος ).
Ο υπουργός Υγείας τον Μάρτιο του 2007 υποσχέθηκε αναβάθμιση στο ήδη υπάρχον Κέντρο Υγείας η οποία οπωσδήποτε είναι θετική,  αλλά όχι  προς την κατεύθυνση του αιτήματος των πολιτών. Οι  πολίτες ζητούν να τροποποιηθεί  η μελέτη αυτή  ώστε  στο υπάρχον οικόπεδο να υπάρξει   υποδομή για τη δημιουργία μικρού  Νοσοκομείου  που είναι και το κυρίαρχο αίτημα τους.

Για όλα αυτά σας καλούμε στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12 Μαϊου στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Ιστιαίας γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να το κατορθώσουμε. Θέλουμε να είστε όλοι εκεί.
Παρακαλούμε θερμά, να δώσετε την δέουσα προσοχή και να κατανοήσετε το αίτημά μας και να βοηθήσετε ο καθένας από τη θέση που κατέχει και την δύναμη που διαθέτει.

Το δικαίωμα στη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο για καθέναν από εμάς.

Με εκτίμησηΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1865