Μεσόγειος SOS: Κιότο, το ΥΠΕΧΩΔΕ να αναλάβει τις ευθύνες του
Ημερομηνία Tuesday, April 29 @ 15:27:34 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Μαμάη 3, 10440, Αθήνα
Τηλ./Fax: 210 822 8795
Email: info@medsos.gr
Ιστοσελίδα: www.medsos.gr
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκτός Κιότο η ΕλλάδαTo Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS καλεί τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να αναλάβει τις ευθύνες του (ως Υπουργός και Περιβάλλοντος) και να αποφασίσει να χειριστεί υπεύθυνα τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του κλίματος μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο τόσο με τους επιστημονικούς φορείς όσο και με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Η λογική να επιτίθεται ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στις περιβαλλοντικές οργανώσεις ή στον ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον κάθε φορά που ασκείται μια τεκμηριωμένη κριτική – και στην περίπτωση του κλίματος αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι είχαν δίκιο για την κριτική τους - είναι αδιέξοδη. Αυτή η πρακτική  έχει τώρα ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ως χώρα εκτεθειμένη στον ΟΗΕ αλλά και στην ΕΕ σε σχέση με την αξιοπιστία του Εθνικού Συστήματος Απογραφής Εκπομπών.
Επιπλέον, σε σχέση με τη συνολική πολιτική για την κλιματική αλλαγή από πουθενά δεν προκύπτει ότι η χώρας μας πετυχαίνει τους στόχους του Κιότο ως αποτέλεσμα εφαρμογής μιας συγκροτημένης πολιτικής για το προστασία του κλίματος. Πριν καταρρεύσει και αυτός ο ισχυρισμός, είναι καιρός ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να καλέσει μια συνάντηση των επιστημονικών και περιβαλλοντικών φορέων για να δρομολογηθεί μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική και όχι φαντασιακή πολιτική για το κλίμα.

Νίκος Χρυσόγελος
Πρόεδρος του ΔΣ του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS


Για περισσότερες πληροφορίες:
?ννα Κοντολέων
Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
2108228795, 6974829523
annako@medsos.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1861