Ξεκινούν τα καλοκαιρινά προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ
Ημερομηνία Wednesday, April 23 @ 12:44:48 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Δελτίο Τύπου

Θέμα: «ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΩΝ»Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκινούν τα καλοκαιρινά προγράμματα του  ΑΡΧΕΛΩΝ. Αρχές Μαΐου στήνονται οι πρώτες κατασκηνώσεις των εθελοντών,  οι σταθμοί ενημέρωσης και πραγματοποιούνται οι παρουσιάσεις σε  τουρίστες και ντόπιους των περιοχών ωοτοκίας.

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται και από μια σημαντική επέτειο. Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας κλείνει τα 25 χρόνια δράσης  στο πεδίο. Ένα τέταρτο του αιώνα οι «χελωνάδες» βρίσκονται στις παραλίες  κοντά στην Caretta caretta  και αγωνίζονται να τη βοηθήσουν να  επιβιώσει.

Συνολικά κατά την περίοδο ωοτοκίας της χελώνας που ξεκινά τον Μάιο και  ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο, παρακολουθούνται 75 χιλιόμετρα ακτογραμμής,  προστατεύονται 2.500 φωλιές, μαρκάρονται γύρω στις 300 χελώνες και  ενημερώνονται συνολικά 200.000 έλληνες και ξένοι τουρίστες. Οι εθελοντές  του Συλλόγου που φτάνουν τους 500 κάθε χρόνο και οι οποίοι έρχονται από  όλον τον κόσμο, είναι οι κύριοι μοχλοί όλης αυτής της προσπάθειας.
 
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ με τα προγράμματα αυτά επιδιώκει την καταγραφή της
αναπαραγωγικής δραστηριότητας και προστασία των φωλιών της Καρέττα στις  σημαντικότερες περιοχές ωοτοκίας της (Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και Κρήτη), την  εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων για τις περιοχές και την ενημέρωση του  κοινού.
 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης καλωσορίζουμε όλους όσους  εμπλέκονται με αυτά, από εθελοντές μέχρι απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται για ενημέρωση ή για υποστήριξη και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 210 8982600, stps@archelon.gr ή να  επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας www.archelon.gr


Πληροφορίες: 210 52 31 342 και 6937 352382
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Θεώνη Καρκούλια
Εάν επιθυμείτε  φωτογραφικό υλικό επικοινωνήστε μαζί μαςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1851