Χαλκίδα, ΌΧΙ σε ένα ακόμη μεγάλο τσιμεντένιο έκτρωμα
Ημερομηνία Friday, April 18 @ 12:13:17 UTC
Θέμα ?λλη Ελλάδα


Ενήρωση για την αντιπαροχή του "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ"

Αγαπητοί φίλοι.

Εχθές Δευτέρα 14 Απριλίου έγινε μια συνέντευξη τύπου πολλών μελών της Διοίκησης του Επιμελητήριου Εύβοιας (ΕΒΕΕ) οι οποίοι διαφώνησαν με την απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου να δώσει αντιπαροχή την έκταση των 4,5 στρεμμάτων της ιστορικής σχολής του "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ" στην Χαλκίδα και να δημιουργηθεί ένα τσιμεντένιο έκτρωμα 13.000 τ.μ. στην καρδιά της πόλης, σε μια ήδη πυκνοδομημένη περιοχή δίπλα ακριβώς από το Διοικητήριο που κτίζει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Οι αντιδράσεις των προηγούμενων προέδρων του Επιμελητήριου, πολλών μελών της σημερινής διοίκησης αλλά και των ενεργών πολιτών και απλών μελών του Επιμελητήριου μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ήταν εκεί και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία των μελών της Διοίκησης που αντιτάσσονται στην αντιπαροχή του "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ"

Ο "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" ανήκει και στην κοινωνία της Χαλκίδας και πρέπει να το πάρει σοβαρά υπόψη της η διοίκηση του Επιμελητηρίου και να επανεξετάσει την απόφασή της για αντιπαροχή.

Επαναφέρουμε την πρότασή μας που καταθέσαμε από τη πρώτη στιγμή να δημιουργηθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών (αριτεκτόνων κ.ά.) που θα συζητήσουν την αξιοποίηση του χώρου και οι όποιες παρεμβάσεις να έχουν ήπιο χαρακτήρα ώστε να δώσουμε στους πολίτες της πόλης όσο γίνεται περισσότερους ελεύθερους χώρους.


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
energoipolitesevias@gmail.com
http://energoipolitesevias.blogspot.comΤο άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1846