Ικαρία: Όχι στο αιολικό εργοστάσιο και στα φυτοφάρμακα
Ημερομηνία Friday, April 18 @ 11:40:02 UTC
Θέμα Ικαρία


• Ενέργεια: Όχι στο αιολικό πάρκο

Αρνητική απάντηση έδωσε ο Δήμος Ραχών Ικαρίας στην πρόταση της εταιρείας «Τρίτων Διεθνής Ενεργειακή Α.Ε.» που ανήκει στο εφοπλιστικό όμιλο «Ρέστη» με θέμα την μίσθωση εκτάσεως για την εγκατάσταση ιστών μέτρησης χαρακτηριστικών του ανέμου στην περιοχή του δήμου οι οποίοι θα προορίζονταν για τη μελέτη και την εκτίμηση της βιωσιμότητας αιολικού πάρκου.

Η δημοτική αρχή στην συνεδρίαση που είχε αντιτάχθηκε κατηγορηματικά στη διείσδυση της αγοράς της ενέργεια του ιδιωτικού κεφαλαίου και της μετατροπής της ενέργειας από κοινωνικό αγαθό σε εμπορεύσιμο και προσφερόμενο προς κερδοσκοπία είδος.


• Οικολογία

Την κατάργηση των τοξικών φαρμάκων που προωθεί του υπουργείο Γεωργίας για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς ψήφισε το Δ.Σ. του Δήμου Ραχών.

Ως εναλλακτική λύση προτάθηκε η χρήση ηπιότερων, οικολογικότερων και φιλικότερων προς το περιβάλλον φαρμάκων τα οποία επίσης προωθεί το υπουργείο Γεωργίας, το οποίο καλείται τώρα να ενημερώσει σχετικά όλους τους ελαιοπαραγωγούς σε γενική συνέλευση που θα οργανώσει ο Δήμος Ραχών.

------------------------------------------------------------
πηγή:ΙΚΑΡΙΑ - ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ, 5ο τεύχος, Μάρτιος 2008
http://www.nikaria.gr/images/File/papasmagazine/kavopapas5.pdf
http://www.nikaria.gr/
kavopapas@yahoo.gr

Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1841