Σάμος: λεηλατούν τις παραλίες στο Μεσόκαμπο
Ημερομηνία Tuesday, April 15 @ 12:58:01 UTC
Θέμα Σάμος


ΣΑΜΟΣ - ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΑΜΜΟΧΑΛIΚΟ ΤΟΥ ΑIΓIΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛIΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΚΑΜΠΟΥ

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εργολάβος που έχει τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο «Σιδερένιο Γιοφύρι» προχώρησε τον τελευταίο καιρό, στην μαζική λεηλασία του αμμοχάλικου στον αιγιαλό και την παραλία του Μεσόκαμπου, κοντά στο ποτάμι που εκβάλει στην θάλασσα.
Πάνω από εκατό φορτηγά αυτοκίνητα καταμετρήθηκαν από γείτονες της περιοχής, που σήκωσαν με φορτωτές, χωρίς κανείς να τους εμποδίσει το χρυσάφι της απέραντης και πανέμορφης παραλίας.
Τα παράνομα αυτά φορτία, όπως μας πληροφόρησαν, μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του εργολάβου πίσω από το «Σιδερένιο γιοφύρι», όπου τα μηχανήματα αλέθουν το αμμοχάλικο και παράγουν άμμο για τις οικοδομές και τα Δημόσια έργα για κατασκευή σκυροδέματος [μπετόν αρμέ ]. Το φυσικό περιβάλλον δυστυχώς, έχει γίνει μια πηγή πλουτισμού, όπου ο κάθε επιτήδειος, χωρίς κανένα ενδοιασμό, με γνώμονα το κέρδος, προχωράει στην λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος στον αιγιαλό, τις ακτές, τα βουνά, τα δάση και την καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων, πλατειών και πεζοδρομίων. Όπου και αν στρέψει κανείς το βλέμμα του, οι πληγές και οι καταπατήσεις που υπάρχουν παντού, μας πληγώνουν...

Το Λιμεναρχείο Σάμου, που είναι ο φύλακας - φορέας, που προστατεύει τον αιγιαλό και την παραλία, έχει λάβει γνώση των συμβάντων στην περιοχή και περιμένουμε τις δικές του ενέργειες.

Όπως μάθαμε, ο εργολάβος μπροστά στην αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, επέστρεψε στον λεηλατημένο αιγιαλό γύρω στα 10 φορτηγά αμμοχάλικο. [επιστροψή κλοπιμαίων]
Όταν αυτά συμβαίνουν στο Μεσόκαμπο, ο Δήμος Βαθέος προχωράει στην κοπή μικρού δασυλλίου από πεύκα που υπάρχουν εδώ και εκατό χρόνια στην περιοχή του Διοικητηρίου. Από πού να φυλαχθεί το απροστάτευτο φυσικό περιβάλλον και πώς να γλυτώσει..

Η περιοχή του Μεσόκαμπου ανήκει στο Δήμο Πυθαγορείου και περιμένουμε και την αντίδραση του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιάδη.
Όσοι έχουν κάποια ευαισθησία για το περιβάλλον, πρέπει να κινηθούν τώρα. Δεν υπάρχει καιρός για εφησυχασμό. Αύριο θα χρειασθεί να αντιμετωπίσουμε το χωροταξικό του κ Σουφλιά. Το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού μας, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Πηγή: ΒΙΓΛΑ, Ιαν.Φεβρ.Μαρ. 2008Το άρθρο αυτό προέρχεται από eyploia.aigaio-net.gr
old.eyploia.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=1832